Ciutat

Eclipsi de sol visible aquest migdia a Sabadell

La durada total del fenomen serà de 244 minuts

Aquest migdia, els amants de l’astronomia tenen una cita obligada per observar un dels fenòmens astronòmics més important de l’any: un eclipsi parcial de Sol. L’episodi astronòmic es podrà veure tímidament a Sabadell i altres ciutats de Catalunya, però de forma gairebé imperceptible.

“A Sabadell arribarà gairebé a un 10%”, detalla el director científic de l’Observatori Astronòmic de Sabadell, Albert Morral. “Si anéssim a prop del pol nord, el veuríem gairebé total”. Com més al sud d’Europa, menys es podrà observar. En aquest sentit, des de la meitat de la península ja no serà visible.

L’eclipsi serà només parcial en aquells racons del món on és visible. A les regions centrals de Rússia s’arribarà a un eclipsi d’un 81%, fent que es noti la disminució de la intensitat de la llum. Catalunya, en canvi, es troba al límit de l’eclipsi, per la qual cosa la Lluna taparà només un 3,5% del Sol. Una porció tan petita no notarem la disminució de la intensitat de la llum.

Emissió en directe

La durada total del fenomen serà de 244 minuts, i serà visible a gran part d’Europa, al nord-est d’Àfrica i l’Àsia occidental. A Sabadell, serà visible entre les 11.30 i les 12:45 hores.

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), retransmetrà en directe l’eclipsi de Sol parcial des de les 11.30 hores i fins a les 12.00 hores.

Comentaris
To Top