Ciutat

S’ultima el Pla de Mobilitat de Sabadell, pas previ a la ZBE

L’Ajuntament ultima els detalls del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de Sabadell per als pròxims sis anys (del 2023 al 2028). La sessió plenària del mes de novembre debatrà l’aprovació inicial d’aquest instrument de planificació que defineix les línies d’actuació en matèria de mobilitat.

En línies generals, el pla vol “promoure una mobilitat sostenible i assolir una millora de la qualitat ambiental”, segons assegura l’Ajuntament. Els objectius ambientals deriven d’aquells establerts pel Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona. Així, es pretén disminuir l’ús del vehicle privat i, en conseqüència, aconseguir una reducció del consum energètic i de les emissions de contaminants locals.

Entre els objectius del Pla de Mobilitat, hi ha la implantació d’una futura Zona de Baixes Emissions

Entre els objectius del Pla de Mobilitat, hi ha la implantació d’una futura Zona de Baixes Emissions

El Pla de Mobilitat s’ha redactat amb la participació de veïns i veïnes, representants d’entitats veïnals i ciutadania en general. Els espais de debat s’han dut a terme al voltant de la Taula de la Mobilitat, diverses sessions participatives i enquestes a més de 1.700 llars. Els resultats han servit per identificar les necessitats de mobilitat i per analitzar el desig de desplaçament en mitjans més sostenibles.

Pendents de la ZBE

Entre els objectius del Pla de Mobilitat, hi ha la implantació d’una futura Zona de Baixes Emissions. Segons ha assegurat el Govern municipal, aquesta s’hauria d’acordar amb la resta de municipis de l’Arc Metropolità per definir uns criteris comuns.

Així mateix, es preveu optimitzar l’oferta d’aparcament a la ciutat, millorar la seguretat viària –reduint l’accidentalitat i respectant l’espai públic destinat a cada mitjà de transport, amb un clima de convivència i urbanitat– i augmentar l’ús de la bicicleta com a transport habitual, mantenint i millorant les infraestructures, entre d’altres.

Comentaris
To Top