Ciutat

‘Del barrio a la Universidad’: així era el tortuós viatge de Sabadell a la UAB als 70

L’Arxiu Històric de Sabadell ha publicat el film de Josep Gerona i Ramon Capsada

L’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) ha publicat un film d’allò més peculiar: Del barrio a la Universidad, de Josep Gerona i Ramon Capsada, una cinta gravada el 1974 i que repassa el camí de Sabadell a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb atacs, agressions, sardanes i festa.

Una pel·lícula amateur de caràcter “surrealista” i retrata les peripècies d’un veí de Sabadell que surt de casa amb destí al campus de Bellaterra. En aquest trajecte viu tota mena d’aventures i, finalment, arriba a la Facultat de Ciències, on se celebra una ballada de sardanes i una festa de Sant Jordi.

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Travessa, entre altres indrets, els barris de Campoamor, Espronceda, Creu de Barberà i Badia, que aleshores es coneixia com a Ciutat Badia, ja que feia poc que s’acabava de construir. Unes imatges que evidencien el progrés experimentat per la capital vallesana i el seu voltant.

Aquesta obra, ingressada al fons de l’AHS, s’ha donat a conèixer amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que es va celebrar el passat dijous. Es tracta d’una jornada declarada per la UNESO el 1980, per tal de reconèixer la importància històrica i cultural del cinema, tant professional i amateur, les emissions de ràdio, la televisió, les gravacions sonores i ara també les digitals.

Comentaris
To Top