Ciutat

Desarticulen un grup que va robar cotxes d’alta gamma en un concessionari de Sabadell

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup que robava vehicles d’alta gamma per utilitzar-los després en robatoris de mercaderies de camions estacionats en àrees de servei, de forma que podien garantir-se una fugida ràpida. Hi ha 8 detinguts, als quals se’ls atribueixen almenys 14 robatoris de mercaderia, 3 robatoris violents, 3 amb força a concessionaris i 22 sostraccions de vehicles. En tres ocasions, van agredir els camioners que els van descobrir mentre els sostreien la càrrega. L’inici de la investigació es va produir arran d’un robatori de vuit vehicles d’un concessionari de Sabadell el maig passat.

Els detinguts, que generaven un volum d’ingressos en la venda de mercaderies d’entre 6.000 i 9.000 euros mensuals, utilitzaven el mètode conegut com teloner, que es caracteritza per produir-se en àrees de servei i descans properes a les vies ràpides, i habitualment en horari nocturn. Els lladres fugien per autopistes i autovies amb vehicles d’alta gamma.

Els vehicles sostrets van ser recuperats

La investigació va començar arran del robatori de vuit vehicles d’un concessionari de Sabadell la matinada del 14 de maig. Els vehicles sostrets, que van ser recuperats de manera pràcticament immediata pels investigadors, tenien unes característiques determinades. Prioritzaven la utilització de vehicles tipus SUV, SUV Crossover o furgonetes, que els hi permetien gran mobilitat, una gran potència i capacitat de fugida i major capacitat de càrrega que qualsevol utilitari convencional.

Un cop obtinguts indicis suficients, sota la tutela del jutjat d’instrucció 3 de Sabadell, els investigadors fer diverses entrades en domicilis particulars i en locals a l’àrea metropolitana, fent noves detencions. Als domicilis es van localitzar efectes relacionats amb diferents robatoris, instruments i eines utilitzades per robar vehicles, es van recuperar claus originals i clonades d’alguns dels vehicles sostrets i es van intervenir dos vehicles d’alta gamma.

Del resultat de la primera detenció in fraganti i de les diferents entrades, els investigadors van poder recuperar molt material sostret que es trobava emmagatzemat als locals que utilitzaven. Un cop determinada la procedència, el van poder retornar als seus propietaris.

El líder del grup criminal va ingressar a presó provisional, mentre que la resta d’integrants van quedar en llibertat amb càrrecs. Tots vuit tenen entre 21 i 46 anys.

Comentaris
To Top