Ciutat

ERC negocia amb el PSOE el futur de la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell

caserna guardia civil sabadell
La Caserna de la Guàrdia Civil / VICTÒRIA ROVIRA

Esquerra Republicana Sabadell celebra que ha aconseguit incloure la cessió de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil a la ciutat en un principi d’acord polític amb entre el seu grup parlamentari al Congrés i el del PSOE pels pressupostos de l’Estat. Tot i així, res es mourà abans que acabi el procés judicial que està obert sobre la possessió de l’edifici, ara en mans estatals.

Des que el cos armat va abandonar les instal·lacions de la Gran Via el 1998, la caserna i els seus habitatges estan buits, enmig d’un llarg litigi judicial sobre la seva possessió, disputada entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament de Sabadell. Ara, la notícia arriba després que el mes de setembre la ministra de Defensa, Margarita Robles, va mostrar la predisposició de l’executiu central a cedir instal·lacions militars en desús si es complien els requisits legals. Però, tot i aquest anunci republicà, caldrà veure de quina forma s’acaba concretant aquest preacord polític si finalment hi ha entesa, en quin punt quedarà la via judicialitzada i si va acompanyat d’una partida pressupostària, tenint en compte que no es podrà fer res a la caserna sense una important inversió prèvia per a rehabilitar-la i adequar-la a nous usos.

El portaveu i alcaldable d’ERC Sabadell, Gabriel Fernàndez, assegura que estem davant d’una “notícia molt positiva que obre una oportunitat molt gran per la ciutat”. I insta el Govern de Sabadell a “posar-se les piles perquè aquest acord arribi a bon port. Nosaltres hem fet el que havíem de fer, ara ho han de fer ells i, si no, ja ho farem quan comencem a governar el maig del 2023”.

Sobre el futur ús de la caserna, Fernàndez assegura que els republicans portaran una proposta concreta al seu programa electoral, però prefereix no explicar-la encara. El que l’alcaldable té clar és que “no m’agradaria fer una ‘alcaldada’, sinó escoltar tots els que han demanat algun tipus d’ús, veure què tenim sobre la taula i, entre tots, decidir el millor ús perquè aquest espai tingui una repercussió molt gran en la vida dels veïns i veïnes de Sabadell”.

Tràmit al Congrés i al Senat

Tot i celebrar la notícia com un pas endavant important, Fernàndez remarca que estem davant d’un principi d’acord que s’haurà de ratificar aquest dijous en la votació dels pressupostos al Congrés. Posteriorment, els comptes passaran al Senat el mes de desembre, que és on se sotmetran a la votació definitiva.

El futur de la Caserna, encallat ‘sine die’

Comentaris
To Top