Ciutat

Les migas de Nadal de la Fuensanta: un dinar solidari pel barri

migas fuensanta
José Antonio i altres membres de la Fuensanta cuinant les migas / David Chao

La Hermandad Nuestra Señora Virgen de la Fuensanta ha celebrat aquest diumenge una nova edició del seu tradicional dinar de migas. Un acte solidari que ja fa 20 anys que se celebra i que permet recollir aliments per a les famílies més necessitades del barri. Enguany s’han pogut una cinquantena de lots. 

migas fuensanta

Durant el dia s’han preparat uns 350 plats / David Chao

Per participar a la trobada, els assistents han pogut comprar un plat de migas, acompanyat d’un got de vi i un calendari del 2023 de la Hermandad a canvi d’1 euros. Portar productes bàsics o comprar material de la Fuensanta també ha estat una manera de col·laborar. Tant els diners com els aliments recaptats són els que permeten elaborar els lots.

migas fuensanta

El plat s’ha acompanyat amb xistorra i pebrot verd / David Chao

A la jornada d’avui s’ha fet servir la paella petita, a la Fuensanta n’hi ha dues més-mitjana i gran- que s’utilitzen durant la Romeria del maig. Pel dinar s’han cuinat 100kg de pa -per cortesia de Panabad-, 30kg de porc, 15 de xistorra, 5kg d’alls i 20 de pebrot italià donant com a resultat unes 350 racions de migas a l’estil murcià. “Els comerços de la zona i els veïns ens ajuden moltíssim, és un petit gest amb el qual podem ajudar a qui ho necessita”, ha explicat José Antonio Alcaide, Hermano Mayor de la Fuensanta.

migas fuensanta

Els veïns han pogut aportar comprant productes de la Hermandad / David Chao

El pròxim dia 18 de desembre serà quan es reparteixin els lots. El lloc escollit és el pati de la parròquia del Sagrat Cor, on mitjançant un tiquet les famílies podran recollir els productes i una barra de pa.

Comentaris
To Top