Diners

Moventia amplia el negoci i compra accions de Movelia

Moventia Sabadell

La companyia nascuda a Sabadell ha adquirit un 5% de la plataforma digital líder en la venda de bitllets d’autobús en l’àmbit estatal

El president de Moventia, Miquel Martí Escursell, al centre logístic de l’empresa a Sabadell / LLUÍS FRANCO

L’empresa de mobilitat Moventia amplia el seu negoci i entra en l’accionariat de Movelia, plataforma digital líder en la comercialització de bitllets d’autobús en l’àmbit estatal que té com a accionista principal la companyia madrilenya Alsa. D’aquesta manera, Moventia adquireix un 5% de la plataforma i es converteix així en nou soci preferencial d’Alsa. En un comunicat, l’empresa nascuda a Sabadell l’any 1923 no ha donat a conèixer l’import econòmic de l’operació, però ha destacat que la decisió protegeix el sector davant de la futura entrada de “nous agregadors”, fent referència a possibles futurs competidors. 

El mes de setembre passat, Moventia ja va fer un acostament a Movelia integrant les línies d’autobús de Girona-Costa Brava. Ara, posarà a disposició de Movelia totes les seves línies. A més, s’amplia el ventall d’alternatives que Movelia podrà oferir a tots els seus clients, gràcies a l’impuls que suposarà el suport de l’empresa d’origen sabadellenc (ara amb la seu corporativa a Sant Cugat del Vallès). 

Pla d’expansió

Així mateix, el director d’expansió i anàlisi d’inversions de Moventia, Miquel Martí Pierre, argumenta que l’entrada de l’empresa en l’accionariat de Movelia atén una “clara estratègia” de participar en els projectes més rellevants relacionats amb el sector de la mobilitat. “Movelia és la plataforma líder en venda en línia d’autobusos a Espanya, i Moventia, com a companyia referent, havia d’estar involucrada en un projecte que ens fa forts als operadors i, al mateix temps, ens protegeix enfront de la futura entrada de nous agregadors”, apunta.

Amb l’entrada en l’accionariat de Movelia, Moventia continua amb el seu pla de creixement al territori espanyol. El passat mes de novembre, la companyia va consolidar la seva arribada a Madrid amb la compra de l’empresa dedicada al transport de viatgers Rosamar, que compta amb una flota de 40 autocars i una facturació propera als 2,5 milions d’euros. 

Objectiu: 700 milions d’euros

A banda de l’aposta per l’Estat, que es complementa amb la inversió de 14 milions d’euros en un centre logístic a Sabadell, Moventia ha invertit 30 milions en la construcció d’una nova base operativa a França i la renovació de la seva flota de 70 autobusos. De fet, el propòsit principal de la companyia és recuperar els nivells de facturació anteriors a l’arribada de la pandèmia, és a dir, el grup pretén tancar el 2022 amb prop de 700 milions d’euros en vendes.

Moventia inverteix 14 milions d’euros en el seu nou centre logístic de Sabadell

Comentaris
To Top