Ciutat

Més pluja que en els darrers dos mesos

La tònica de la darrera setmana, amb pluges intermitents a la ciutat / aina torres

Aquest inici de desembre ha estat esperançador, tenint en compte els darrers mesos de sequera. Durant aquesta primera meitat de mes s’han registrat més de 30 litres (30,5 mm) a l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya, que han servit per reduir l’estrès hídric que viu la ciutat. Les diverses ‘regades’, principalment aquests darrers deu dies, on ha plogut gairebé cada dia, a excepció d’ahir divendres i del passat diumenge, han estat superiors, en termes de quantitat, que totes les precipitacions sumades registrades durant els mesos de novembre (7,8 mm) i octubre (13,6 mm).

Ens hem de remuntar al passat mes d’agost per trobar precipitacions més generoses (95,5 mm), després d’un setembre especialment sec (16,2 mm).

Pel que fa a la temperatura durant aquesta primera quinzena, el termòmetre s’ha mantingut estable sense grans oscil·lacions, amb una màxima mitjana de 14,2 graus i una mínima de 3,4 °c, essent de 8,8 la temperatura mitjana. Més de sis punts per sota la mitjana del mes de novembre (15,2), un dels mesos més càlids mai registrats a Sabadell.

Treva fins a Sant Esteve i Cap d’Any

A partir de la setmana de Sant Esteve, que clou amb el dia de Cap d’Any, la situació podria ser més inestable, amb pertorbacions, fruit del desplaçament de l’anticicló, encara que la temperatura es mantindria per sobre la mitjana històrica, afegeix el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Comentaris
To Top