Ciutat

El Taulí nomena Dolors Costa com a nova presidenta de la corporació sanitària

La sabadellenca Dolors Costa Sampere ha estat nomenada presidenta del Consell de Govern del Parc Taulí aquest dimecres a primera hora de la tarda, tal com va avançar el Diari ahir dimarts. És la sisena persona que ocupa el càrrec i la segona dona, ja que pren el relleu de qui va ser la primera, la sabadellenca Mariona Creus i Virgili, desapareguda el passat mes de juliol a l’edat de 81 anys.

Imatge oficial de la nova presidenta del Taulí: Dolors Costa Sampere / CEDIDA

Costa Sampere és infermera llevadora i ha participat en la reunió del Consell de Govern en la qual ha sigut nomenada. Hi ha arribat acompanyada d’alguns dels seus nous companys, ja que aquest organisme està format per sis representants de la Generalitat de Catalunya, dos de l’Ajuntament de Sabadell i un de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tot i que no és una feina executiva, sinó més aviat representativa, el Consell de Govern traça les línies estratègiques de la institució i supervisa la gestió de les diferents àrees. Els càrrecs no són remunerats.

La sabadellenca es va formar com a infermera a l’Escola Epione i, com a llevadora, a l’Hospital Clínic de Barcelona. Durant sis anys va treballar al Taulí com a infermera i llevadora. Posteriorment, es va formar en gestió i lideratge de serveis d’infermeria i ha sigut professora associada a l’Escola d’Infermeria i a la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya de la Universitat de Barcelona. Entre 1991 i 2002 va presidir l’Associació de Llevadores de Catalunya.

Dolors Costa, a l’esquerra, arribant al Consell de Govern del Taulí / LLUÍS FRANCO

Al llarg de la seva carrera professional, Costa Sampere ha tingut diversos càrrecs com a responsable d’Atenció Materno-Infantil i d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de l’Institut Català de la Salut (ICS) i com a directora adjunta a la direcció general de Planificació i Avaluació del Departament de Salut. Des del Taulí destaquen que també té una àmplia activitat docent i investigadora i ha participat en més de 30 publicacions.

Infermeria, Urgències, Artèxtil…

La nova presidenta del Parc Taulí arriba al càrrec en un moment de canvis a l’hospital, que aquest any ha inaugurat l’edifici Ripoll i ha començat les obres a l’entrada d’Urgències. En aquests moments, Costa Sampere afronta principalment dos reptes. D’una banda, incorporar professionals d’infermeria per fer front a les necessitats actuals i reduir les ràtios.

D’altra banda, millorar les Urgències, col·lapsades de forma permanent. Són dues d’una desena de peticions que aquests dies han aparegut a l’hospital en format de carta reivindicativa de professionals d’infermeria als Reis d’Orient. A part, però relacionat amb aquestes qüestions, Taulí, UAB i Ajuntament estan treballant en l’obertura de l’escola d’infermeria a l’Artèxtil.

Sabadell cedeix 4 milions d’euros a la UAB per habilitar l’escola d’infermeria a l’Artèxtil

Comentaris
To Top