CASTELLAR

La castellarenca Teresa Font guanya la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts

El govern espanyol va aprovar el passat dimarts concedir les Medalles d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2022 a 33 personalitats o institucions culturals. Entre les personalitats guardonades hi ha la muntadora de cinema castellarenca Teresa Font Guiteras. 

El Consell de Ministres, encarregat d’atorgar el guardó, ha valorat la impecable trajectòria professional de més de 40 anys de Font en el sector cinematogràfic, amb dos premis Goya (el més recent per Dolor i Gloria (2019), de Pedro Almodóvar, i l’altre pel muntatge de Días contados (1994), d’Imanol Uribe). La castellarenca també ha treballat en títols com Juana la Loca, Libertarias, El rey pasmado, El día de la bestia, i Madres Paralelas o la sèrie de televisió Los jinetes del alba, entre  moltes altres.  

Teresa Font

Imatge d’arxiu de Teresa Font / CEDIDA

Així mateix, Font va presentar l’any passat a la Mostra de Cinema Bram! de Castellar un dels seus últims muntatges: El sustituto, del director de cinema barceloní Òscar Aibar. 

Cal tenir en compte que Teresa Font també és membre de l’Acadèmia de Hollywood des de l’any 2019, la prestigiosa entitat cinematogràfica que atorga els premis Oscar. Des del punt de vista de la castellarenca, els muntadors han de tenir una sensibilitat especial per captar el sentit del que s’està explicant i elegir els plans més adequats per a cada moment de la narració cinematogràfica. 

Dit això, altres personalitats que també han estat guardonades amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts hi trobem l’actriu de teatre, cinema i televisió Carme Elías (Barcelona, 1951), el director d’escena Mario Gas (Montevideo, 1947) o l’escola de jazz i música moderna fundada a Barcelona el 1979 Taller de Músics. 

La decisió del consell de ministres és a partir de la proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta. 

Comentaris
To Top