ESPORTS

El sabadellenc Ian Tarrafeta viu un agredolç debut en el Mundial d’handbol

Ian Tarrafeta només va poder participar en el partit contra Montenegro / CEDIDA (RFEB)

Debut efímer. Amb la baixa per lesió del blaugrana Aleix Gómez, el Mundial d’handbol que se celebra a Polònia i Suècia va arrencar amb dos sabadellencs al combinat de Jordi Ribera: Dani Fernández (Stuttgart) i Ian Tarrafeta (PAUC francès). Aquest últim, però, ja ha tornat a casa.

De fet, només va poder participar en el primer partit contra Montenegro. En una acció defensiva es va anticipar a l’atacant i va rebre un fort impacte al costat: “em va clavar el colze i vaig sentir un gran dolor. Volia pensar que era només el cop, però les proves van confirmar que patia una fissura a la costella”, explica. Va tornar a Sabadell un parell de dies per veure a la família, del barri de Gràcia, i ara ja es troba a França per accelerar la recuperació amb el seu club.

Reconeix que “ha estat un cop anímic dur perquè era el meu primer Mundial i havia estat un camí de preparació molt llarg per guanyar-me un lloc a la selecció. Ha quedat un regust agredolç”. Curiosament, la seva estrena a l’Europeu també va patir un contratemps. Durant la concentració va donar positiu en un control de Covid. “Allò va ser diferent perquè vaig estar quatre dies aïllat i vaig poder tornar a la competició i participar en la final”.

Ara s’ha hagut de conformar a seguir el Mundial per televisió, però manté l’esperança de tornar a Polònia. “El president de la Federació Espanyola em va dir que si arribaven a semifinals, em convidaven a anar-hi i poder compartir l’experiència amb els companys”. De moment, amb la victòria davant Eslovènia (31-26), Espanya s’ha assegurat el bitllet pels quarts.

L’Ian té encara un llarg recorregut per davant. “El meu repte és treballar per tenir l’oportunitat de viure més Europeus, Mundials o Jocs Olímpics” diu aquest central fet al planter de l’OAR Gràcia que en edat infantil va ingressar al Granollers, on va militar 9 anys abans de fitxar pel PAUC francès.

Dol a l’OAR Gràcia

El club gracienc està de dol per la mort de Lluís Moix, exjugador de l’entitat i fill del president d’Honor, Antoni Moix. Aquest cap de setmana segur que serà recordat al pavelló Municipal del carrer de Boccaccio amb motiu del partit de la Divisió d’Honor Plata femenina entre l’OAR i el Gavà.

Comentaris
To Top