Ciutat

Sabadell recol·loca la Stolpersteine d’Antonio Aguilar

La llamborda en memòria a Antonio Aguilar ja ha estat col·locada de nou. Aquesta Stolpersteine estava ubicada originalment a la plaça de Montserrat Roig i es va retirar durant les obres de l’espai. Aprofitant la reforma de la plaça, el Museu d’Història ha pogut saber on havia viscut el sabadellenc, identificant que va ser al carrer de la Riera Villaret, 76, a la Creu Alta. Així doncs, aquest dissabte s’ha pogut situar la llamborda al seu lloc corresponent.

L’acte s’ha celebrat després de la ja tradicional ruta d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust, que se celebra cada gener en el marc del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. A la cita hi ha assistit el regidor de cultura, Carles de la Rosa; la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell i l’alcaldable de la Crida, Nani Valero.

Durant la ruta s’ha pogut visitar i conèixer la història d’altres veïns de La Creu Alta vícitmes del nazisme com Pelegrí Pelegrí Porqueres i Pau Alemany. Amb la llamborda d’Aguilar el barri es converteix en la zona de Sabadell amb més Stolpersteine, havent-hi 4 al mateix carrer de la Riera Villaret. En total a la ciutat hi tenim 63 llambordes.

MAPA: On són les ‘Stolpersteine’ de Sabadell?

Comentaris
To Top