Publicitat
Ciutat

Nou contracte a les escoles bressol municipals: quines són les principals novetats?

El Ple municipal ha aprovat l’adjudicació del servei de gestió de les escoles bressol municipals després que finalitzés l’anterior contracte

El Ple municipal d’aquest dilluns ha donat el vistiplau a l’adjudicació del nou contracte de serveis per a la gestió de les escoles bressol i centres d’educació infantil i familiar municipals després de la darrera adjudicació, ara fa quatre anys a la mateixa empresa gestora. Una operació que el regidor d’Educació, Manuel Robles, ha celebrat, ja que “les empreses seleccionades són les mateixes que ja oferien el servei, i això fa que ja tinguin una experiència”. Aquest nou contracte, que es donarà per tancat l’1 de març, s’allargarà fins al 31 d’agost de 2024, tot i que es preveu una pròrroga de dos anys més.

Més serveis

Segons ha detallat l’Ajuntament, aquest tràmit introdueix diferents millores respecte del contracte anterior. Amb la nova gestió, s’ha augmentat el nombre d’hores dels tècnics de suport i dels psicopedagogs a les aules, a més d’incrementar les partides econòmiques vinculades al servei de menjador i de manteniment. A banda, les empreses de gestió hauran d’incorporar alumnes d’FP dual en pràctiques perquè puguin complementar la seva formació en educació infantil.

Les escoles bressol de Sabadell tindran 100 places més per infants de 2 anys

La gratuïtat a I2 deixa empremta

Actualment, les escoles bressol de titularitat pública de Sabadell estan funcionant a la seva màxima capacitat i pràcticament no hi ha places vacants a cap dels seus nivells educatius. L’estimulant més clar va ser la gratuïtat a I2 que la Generalitat va anunciar a principi de curs, que va generar una allau de sol·licituds de plaça. Una mesura que va ser aplaudida per a uns, i criticada per a d’altres. Les 200 famílies que van quedar-se sense plaça a la bressol a Sabadell van reblar que “la gratuïtat hauria d’haver vingut acompanyada de més places”; mentre que les llars d’infants de gestió privada, que van comptabilitzar una baixada de l’interès, van exigir més millores pel sector privat.

A Sabadell hi ha onze escoles bressol de gestió 100% pública, que en total acullen 1.148 infants. En xifres: 56 a Infantil 0, 359 a Infantil 2 i 733 a infantil 2.

Publicitat
Comentaris
To Top