Ciutat

Sabadell desactiva l’Operació Fred i l’allotjament nocturn

Creu Roja sensellar centre nocturn

Amb la moderació de les temperatures d’aquests dies, Sabadell ha desactivat la fase 1 i 2 del protocol per a l’Operació Fred i tanca les portes de l’allotjament nocturn que s’havia habilitat per a les persones sense llar. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, ha valorat el dispositiu “positivament” i no tanca les portes a habilitar-ho de nou si les temperatures tornen a caure: “Estarem atents a l’evolució de les temperatures”, diu.

La fase dos del protocol, el dispositiu d’acollida més intens i que implica l’activació d’un espai d’acollida nocturn i la sortida dels vehicles d’emergència i entrega de sopar calent i mantes, s’ha allargat durant mig mes. En total, al centre de nit –cedit per Aigües Sabadell– han pernoctat una mitjana de 13 persones cada dia.

Els primers dies que es va posar en marxa només hi van anar 7 persones. Però darrerament va omplir la quinzena de places disponibles i funcionava a ple rendiment. Així, es van habilitar altres recursos municipals i espais cedits per Ningú Sense Sostre i, cinc persones més van dormir sota l’escalf d’una habitació.

“Els usuaris han viscut una evolució”

Pel que fa a l’espai d’acollida diürn que va habilitar Càritas per a les persones sense sostre, s’han atès una mitjana de 33 persones cada dia.  I les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja i altres vehicles de Ningú Sense Sostre i Actuavallès, que han sortit als carrers a oferir mantes i sopar calent, han assistit a 23 persones cada nit, de mitjana.  Aquestes entitats, de fet, continuaran sortint al carrer les nits de dimarts, dimecres, dijous i divendres per atendre les persones que fan nit al carrer.

La Creu Roja ha detectat una evolució en les persones que han fet ús del centre de nit i han pogut redirigir algunes persones a altres projectes de l’entitat. “És molt important que aquestes persones tinguin un acompanyament”, expressen fonts de la Creu Roja. Així, sostenen que s’ha vist “una evolució en molts dels usuaris que han entrat a l’alberg” físicament i de corresponsabilitat.

Malviure als carrers de Sabadell: “Ens roben les poques coses que tenim”

Comentaris
To Top