Ciutat

Baixada de temperatura i risc de pluja a Sabadell

Es preveuen temperatures de rigorós hivern i precipitacions abundants durant la setmana

/ V. ROVIRA

Canvi de temps a la vista. Després d’uns dies –finals de gener– on les temperatures van caure fins als 4 i 5 graus negatius durant diverses matinades, segons les dades registrades a l’estació meteorològica Sabadell – Parc Agrari, del Meteocat, i d’un cap de setmana amb temepratures primaverenques, a partir d’aquest dilluns s’espera una nova onada de fred, la segona d’aquest 2023, que aquesta vegada vindrà acompanyada de precipitacions abundants, segons els diversos models, tant l’europeu com l’americà. Pel que fa a l’GFS, preveu una situació més duradora –fred i pluja– mentre que l’ECMWF redueix la seva durabilitat. En qualsevol cas, a partir de dilluns, ambdós models coincideixen en l’arribada de fred i pluja. Hi hauria la possibilitat que la Mola pogués acabar emblanquinada, tal com va succeir fa quinze dies.

Si les previsions es compleixen, després de dies amb un anticicló que ha agreujat la sequera, s’espera que a Sabadell es puguin registrar les primeres precipitacions superiors al litre, després d’un primer mes de gener molt sec.

Actualment, el sistema Ter Llobregat (que són els embassaments que abasteixen la Sabadell), està en situació d’alerta des del passat mes de novembre de 2022 (la prealerta s’havia declarat en el mes de febrer de 2022). A hores d’ara, i segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), els embassaments del sistema Ter Llobregat estan al 29% de la seva capacitat. En el moment que aquests arribin a estar per sota del 25%, s’entraria en la fase d’excepcionalitat. En cas que no plogui, s’entraria en aquest escenari entre març i abril.

Comentaris
To Top