Ciutat

Adeu a la mítica Ferreteria Sabadell de l’Avinguda

La mítica Ferreteria Sabadell passarà a la història en els pròxims mesos tal com la coneixem ara. Està situada a l’avinguda de Barberà, 67 (Eixample) i ja és oficial que s’hi construirà un bloc de pisos, tot i que la planta baixa està protegida i s’haurà de mantenir aquesta part tan característica, formada per l’aparador, el rètol i les fusteries. La resta de l’immoble s’enderrocarà, juntament amb el del seu costat, el número 69. Són gairebé a la cantonada amb el carrer de Sallarès i Marra. 

Aquest establiment es va caracteritzar i donar a conèixer per la particular façana que encara manté avui dia en la qual s’exposen els productes i serveis que venia l’establiment. Duplicats de claus, esmolats de tisores i ganivets, estris de cuina i accessoris, material elèctric i ferreteria, reparació d’estufes de butà i recanvis de cremadors. També característic, i que dura encara avui, és el rètol de la part superior de la porta, que sobresurt i indica el nom de l’establiment. La previsió és que s’hi construeixi un edifici de planta baixa amb local, entresol i cinc plantes -sent dúplex amb terrassa els pisos superiors-. Els domicilis tindran dues o tres habitacions.

Més canvis a l’Avinguda

Pròximament, a la transformació d’aquest emplaçament se sumaran altres canvis que viurà l’avinguda de Barberà.

Ja han començat les obres de remodelació de la cruïlla amb la Gran Via, que es pacificarà i naturalitzarà. I l’Ajuntament ja ha adjudicat les obres per fer una remodelació integral de l’enllumenat de tota l’Avinguda, que passarà a disposar d’il·luminació LED amb noves lluminàries i cablejat. L’actuació suposarà una inversió pràcticament d’un milió d’euros.

Comentaris
To Top