Ciutat

El Casal Pere Quart acull les II Jornades d’Intel·ligència Emocional de Sabadell

II Jornades Intel·ligència Emocional
Paola Roig durant la seva intervenció / David Chao

Criar un infant no és senzill. Moltes mares i pares es troben, un bon dia, amb una situació nova per a ells i sense cap manual d’instrucció. És per aquest motiu que des de La Fita Centre de Psicologia, ara ja fa 4 anys, van decidir crear unes jornades informatives per a les famílies sabadellenques. Aquest dissabte al matí l’esdeveniment ha celebrat la seva segona edició a l’auditori del Casal Pere Quart sota el títol ‘II Jornades d’Intel·ligència Emocional de Sabadell’. La cita ha comptat amb dos psicòlegs professionals. Paola Roig, psicòloga perinatal, assessora de criança i escriptora. I amb Rafa Guerrero, psicòleg, doctor en educació i escriptor.

Criança segura i aferrament

Les ponències han començat amb la intervenció de Paola. La psicòloga ha centrat el seu discurs- titulat ‘La criança suficientment bona’– en les dificultats de criar els infants a l’era de la informació. “Tenim un accés immediat a milers de dades, és un privilegi, però també un repte perquè ens fa autoexigir-nos”, ha comentat. “Penso que és important que hi hagi espais així que ens permetin compartir aquests coneixements”, ha afegit. La seva intervenció també ha parlat de la predisposició de l’ésser humà per crear vincles i tenir una disponibilitat afectiva. “De les famílies i del que transmetin als nadons dependrà que es desenvolupi més o menys”, ha assegurat Paola.

II Jornades Intel·ligència Emocional David Chao

Paola Roig durant la seva intervenció / David Chao

A continuació ha estat el torn de Rafa. El psicòleg -amb una intervenció titulada ‘Apego seguro:raíces y alas para nuestros hijos’– ha parlat de la relació d’aferrament entre l’infant i els seus pares. “Tenir un aferrament segur és la manera sana de vincular-nos amb els infants i els permet desenvolupar-se amb bona autoestima i empenta a la vida”, ha assegurat. “Actes com aquest són fonamentals perquè ens donen recursos per a la vida i permeten sensibilitzar a la població sobre el tema”, ha afegit.

II Jornades Intel·ligència Emocional David Chao

Rafa Guerrero compartint els seus coneixements/ David Chao

  Un concepte nou

La idea del projecte va néixer l’any 2019 de la mà de La Fita Centre de Psicologia. “Volíem col·locar la intel·ligència emocional al focus per poder abordar el tema a escoles, centres i famílies”, ha explicat Roger Aranda, organitzador de l’esdeveniment. El projecte que aborda un “concepte molt nou” va tenir una gran acollida inicial. No obstant això, la COVID-19 en va frenar la progressió. Gairebé 4 anys després, però han reprès les jornades: “Ara se’ns coneix més i es nota en assistència. El que es demostra és que la societat sabadellenca cada vegada més està posant el focus en la importància de les emocions en el desenvolupament de la persona i la salut emocional”, ha puntualitzat Roger.

L’acte ha atret l’atenció de 220 persones. La majoria famílies amb nadons ben petits que no s’han volgut perdre els consells oferts pels ponents convidats per La Fita.

Comentaris
To Top