CASTELLAR

Castellar, el tercer municipi de la comarca amb més atracció comercial

La vila disposa de 264 establiments que tenen una activitat econòmica; i tots ells són comerços o serveis comercials

Imatge d'alguns comerços de la carretera Sentmenat / D.S.

Castellar del Vallès és el tercer municipi del Vallès Occidental amb més atracció comercial, només superat per Sabadell i Barberà del Vallès, segons el darrer informe de comerç de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental (amb dades d’entre el 2018 i el 2021)​​.

Aquesta conclusió s’extreu a partir d’un indicador, que és l’Índex d’Acció Comercial (IAC), que expressa el percentatge d’establiments pertanyents a les categories d’equipaments per a la persona, equipaments per a la llar i cultura i lleure, sobre el total d’establiments actius. La mitjana comarcal és d’un 19,90%, mentre que l’IAC de Castellar és del 24,24%.

Així mateix, la vila disposa de 264 establiments que tenen una activitat econòmica; i tots ells són comerços o serveis comercials. Això sí, té 64 naus buides, és a dir, el municipi compta amb un percentatge d’aprofitament del teixit comercial d’un 83%, un pèl superior a la mitjana comarcal.

La majoria d’establiments de Castellar són equipaments que ofereixen serveis comercials (83), productes alimentaris (47) i serveis per a la llar (43). Pel que fa al conjunt del Vallès Occidental, s’han identificat 20.189 establiments que tenen una activitat econòmica, dels quals 19.574 són comerços o serveis comercials. La resta (615) es destinen a altres usos administratius, industrials o d’equipaments.

La carretera de Sentmenat, principal eix comercial

D’altra banda, la carretera de Sentmenat de Castellar es troba entre els 30 eixos comercials més importants de la comarca. Aquesta via disposa de més de 40 locals actius. Que municipis de mida mitjana com ara Castellar tingui un eix comercial de primer ordre ens indica que el servei comercial de qualitat està força repartit a tot el territori comarcal, tal com apunten des de l’Observatori. Això és una característica que també s’acompleix a escala catalana on el comerç urbà és un element vertebrador de ciutats grans, mitjanes i petites.

Comentaris
To Top