Ciutat

ERC Sabadell incorpora l’exregidor de Salut Ramon Vidal i altres fundadors de Podem

El partit republicà reforça la seva voluntat d'”eixamplant la base”

Acte d'ERC aquest dimecres | A.H

ERC Sabadell ha fet un nou moviment de cara a les eleccions municipals que se celebraran d’aquí a tres mesos. La formació ha continuat amb la seva filosofia “d’eixamplar la base” i ha incorporat a la candidatura una part del nucli que va fundar Podem a la ciutat -conegut inicialment com a Cercle Podem Sabadell-Decano-.

El líder dels republicans, i alcaldable d’ERC, Gabriel Fernàndez, s’ha mostrat agraït per comptar amb aquest grup de persones que acumula “anys d’experiència en la lluita de barris”. Ha justificat que s’adhereixen a la candidatura perquè “són persones republicanes, d’esquerra, demòcrates i que consideren que el conflicte nacional s’ha de resoldre votant”.

Aquesta entesa es traduirà “en un lloc important” a les llistes d’un dels caps visibles de les arrels del partit lila Ramon Vidal. També va ser regidor de Salut (Unitat pel Canvi) durant el mandat 2015-2019, quan va governar el quadripartit. També d’altres persones ocuparan espai i com a suplents, ha assenyalat Fernàndez.

Vidal ha argumentat adherir-se amb els republicans per “no presentar divisió a l’esquerra” i ha continuat, “no ens porta res de bo, disminueix la força i és l’única forma de fer front al PSC”. En aquest sentit, el líder republicà ha recalcat que els comicis van de “PSC i ERC” i de “dos models antagònics” de ciutat, que el fitxatge de l’exportaveu de Cs Adrián Hernández ho ha corroborat, ha rematat.

Desmarcat del partit nacional

Vidal va presentar-se a les eleccions municipals de 2019 amb Ara Sabadell, un partit de nova creació i que va sumar una mica més de 500 vots. Un partit que en l’àmbit nacional va crear, a mitjans d’octubre de 2022, una plataforma amb el PDECat -Ara Pacte Local- per anar plegats a la cita amb les urnes. “A Sabadell la cosa està molt clara: no es traduirà en un acord amb el PDECat”.

I així s’ha demostrat amb el suport a la candidatura de Fernàndez “com a persones independents que som”. Vidal va sortir de la formació lila a finals de 2020 per la polèmica assemblea que va donar el vistiplau al suport de Marta Morell a investir alcaldessa Marta Farrés. Prèviament, per la divisió interna de les confluències que van configurar Unitat pel Canvi -partit guanyador de les eleccions de 2015-, Vidal va ser número 2 a les llistes, va impulsar Ara Sabadell.

Comentaris
To Top