Ciutat

Salut designa el Taulí com a unitat d’expertesa clínica en malalties minoritàries respiratòries

L’hospital sabadellenc és el primer, fora de Barcelona, que disposa de quatre unitats que atenen aquestes patologies

L'equip de la unitat de malalties minoritàries respiratòries, al Taulí / CEDIDA

L’hospital Parc Taulí de Sabadell ha estat designat unitat d’expertesa clínica (UEC) en malalties minoritàries respiratòries pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El nomenament fa referència tant a la població adulta com a la pediàtrica.

Amb aquesta designació, la corporació sanitària s’ha convertit en el primer centre hospitalari, fora de Barcelona, en tenir quatre unitats de malalties minoritàries.

Dintre de l’àmbit de malalties respiratòries, el Taulí ha estat acreditat per Fibrosi Quística (FQ), malaltia pulmonar intersticial i bronquièctasis.

El coordinador de la nova UEC, el pneumòleg Manel Luján, subratlla que “aquesta acreditació implica el reconeixement a una trajectòria assistencial en el tractament i la investigació d’aquestes malalties”.

Les altres tres unitats d’expertesa clínica del Taulí són la de malalties cognitivoconductuals de base genètica, en l’edat adulta i pediàtrica; en malalties minoritàries neuromusculars, en adults; i en malalties minoritàries immunitàries: àrea de malalties autoimmunes sistèmiques, tant per a adults com per a la població pediàtrica.

Comentaris
To Top