Ciutat

Hivern sec i càlid a Sabadell

Els gasos d’efecte hivernacle i les serralades Litoral i Prelitoral converteixen la comarca en una olla a pressió en la que es concentra la contaminació

Amb l’entrada de la primavera meteorològica es posa punt final a un hivern 2023-2023 càlid i sec a Sabadell. Durant el mes de desembre, la temperatura mitjana va estar per sobre els 10 graus (10,6), amb episodis especialment càlids, coincidint amb les festes de Nadal, amb temperatures màximes per sobre els 20 graus, segons l’estació automàtica Sabadell- Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya.

“L’hivern va començar amb valors de temperatura clarament per sobre de la mitjana. De fet, el desembre de 2022 va ser un dels més càlids de les darreres dècades, i fins i tot el més càlid enregistrat en sectors del prelitoral”, apunten des del Meteocat. Pel que fa a la pluviometria, durant el darrer mes del 2022 es van registrar 34,7 mm, lleugerament per sota la mitjana climàtica de l’Atles Climàtic (1961-1990).

En els mesos de gener i febrer, la temperatura va recuperar valors normals amb l’època de l’any, amb una temperatura mitjana de 7,45 i 7,42, respectivament: “Tot i els valors de temperatura relativament suaus de la primera quinzena del mes, la segona va tenir com a protagonista una fredorada intensa i persistent. L’arribada d’aire molt fred provinent de l’interior del continent europeu va comportar glaçades gairebé generals”, detallen. Tot i la baixada de temperatura de les darreres setmanes, i agafant com a referència la mitjana climàtica del període 1991-2020, hi ha hagut una diferència de +0,5 °C. Pel que fa a la pluviometria, en l’acumulat de desembre, gener i febrer, la precipitació ha fregat els 90 litres (83,9).

Comentaris
To Top