CASTELLAR

Prova pilot a Castellar per a l’estalvi d’aigua a través d’un sistema amb intel·ligència artificial

La vila utilitzarà un mecanisme de reg automatitzat

El Vallès Occidental és una de les comarques afectades per la sequera que viu el territori. En aquest sentit, la setmana passada van entrar en vigor un seguit de restriccions per intentar pal·liar la situació. Les mesures per reduir el consum de l’aigua són molt diverses.

Ara, Castellar del Vallès s’acollirà a una prova pilot per implantar un sistema d’intel·ligència artificial instal·lat als circuits de reg automàtic. Es tracta de “Watersens”, una solució desenvolupada per l’empresa vallesana Aonchip, especialitzada en solucions tecnològiques.

Aquest sistema intel·ligent, que ja s’ha utilitzat a altres ciutats com Terrassa i Girona, permet optimitzar i reduir el consum d’aigua en temps real gràcies a una xarxa de telecomunicacions sense fils de llarg abast i baix consum. Aquesta comunicació permet l’ús de l’aigua en remot.

Aquesta tecnologia analitza variables com el grau d’humitat de la terra i atura la programació si considera que el terreny ja està força mullat. A més, aquest sistema també és capaç de detectar possibles fuites i aturar la xarxa de reg, optimitzant així els circuits d’aigua.

Comentaris
To Top