Ciutat

Sis anys de presó per a un advocat de Sabadell per apropiar-se de la indemnització d’un client

El lletrat es va embutxacar 225.000 euros

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 6 anys i 3 mesos de presó imposada a un advocat laboralista de Sabadell que es va apropiar dels 225.000 euros a què pujava la indemnització per acomiadament improcedent reconeguda per la jurisdicció social a un client seu. L’afectat va contractar el lletrat el 2012 i després de completar el camí judicial -jutjat social, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i finalment el TS-, el Suprem li va reconèixer els fets i va condemnar l’empresa a una compensació de 202.213 euros.

L’alt tribunal ha assenyalat a la resolució que l’acusat ha comès un delicte continuat d’apropiació indeguda agreujada -quatre anys i tres mesos de presó i multa de 7.785 euros- i un delicte continuat de falsedat de documenta oficial per particular -dos anys i 6.775 euros-. A més, ha afegit, haurà de tornar-li 227.900 euros més interessos.

Un llarg procés

En la sentència s’ha especificat que l’advocat “es va quedar amb les quantitats obtingudes” que va rebre directament i que va “endarrerir” intencionadament que el treballador conegués que s’havia efectuat la transferència -ordenada, i efectuada en dues entregues, a finals de 2015-. Ho va fer amb documentació falsa que feia referència a un suposat recurs d’empara del Tribunal Constitucional que es traduïa amb la suspensió del pagament.

Per això, el Suprem ha remarcat que la fabricació d’aquests papers “únicament servien per encobrir la seva acció” i ha apuntat que és “plenament raonable” que els va fer ell o va encomanar algú fer-los.

Comentaris
To Top