Diners

Wala instal·la un punt de recollida de roba usada a la seva botiga de Sabadell

Wala Punt recollida

Es tracta d’una nova iniciativa de l’empresa per refermar el seu compromís social i mediambiental, a través de Càritas

La botiga de Wala a Sabadell, propietat del Grup Unipreus, compta amb un nou punt de recollida de roba usada. Es tracta d’una nova iniciativa de l’empresa per refermar el seu compromís social i mediambiental, a través de Càritas. La resta dels punts de venda (Lleida, Vic, Tarragona, Barcelona i Girona) també disposen d’un punt de recollida. La companyia va començar una prova pilot a Wala Lleida el passat novembre i va recaptar en uns tres mesos més de 100 quilos de roba.

El Grup Unipreus ha signat un acord amb Càritas, mitjançant entitats locals, les que gestionaran la recol·lecció, reutilització i reciclatge de roba i sabates que formen part de Moda re-, la cooperativa d’iniciativa socials impulsada per Càritas.

La dinàmica del programa consisteix que tothom qui dipositi roba, calçat o complements en el contenidor que s’ubicarà a l’entrada de l’establiment, contribuirà a crear llocs de treball per a persones en situació de risc d’exclusió que atén Càritas. Així mateix, la roba en bon estat es reutilitzarà en mercats de segona mà per finançar programes socials, mentre la resta es reciclarà i transformarà en fibres o altres productes per afavorir el medi ambient.

L’objectiu del programa és ajudar a allargar la vida les peces tèxtils, tant dels clients i les clientes de Wala, i contribuir a generar llocs de treball. Les entitats gestores, Troballes a Lleida, Formació i Treball a Barcelona i Tarragona i Ecosol a Girona són entitats locals i són les que gestionaran, periòdicament, la recollida del material que es trobi en el contenidor. Propòsits com aquest permeten al projecte laboral de Càritas acostar-se a l’objectiu d’aconseguir un nivell d’ocupabilitat suficient de les persones amb vulnerabilitat.

Comentaris
To Top