Vallès

Tres morts en l’incendi d’un edifici a Rubí

La policia ja ha obert una investigació per aclarir els fets

Dues dones i un home han mort aquest dimecres en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí (Vallès Occidental). Tal com han confirmat els Bombers de la Generalitat a l’ACN, els efectius han rebut l’alerta al voltant de les 7 del matí i s’han desplaçat fins al lloc dels fets amb nou dotacions. Les víctimes vivien en la primera planta d’aquest edifici situat al número 13 del carrer de Saragossa, al barri de Can Rosés. De moment, el cos no ha certificat la causa de les morts. La causa de l’incendi serien uns mobles que estaven ubicats a la planta baixa. D’altra banda, els Bombers confirmen que el foc ja no està actiu.

Al lloc també s’hi ha desplaçat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb sis unitats, que han atès 23 persones ferides de caràcter lleu entre els veïns. No ha calgut evacuar-les a cap centre sanitari. Un equip de psicòlegs ha atès els afectats i els seus familiars.

Segons han explicat fonts de l’ajuntament del municipi, es tracta d’un edifici habitat per veïns i de moment es desconeix la identitat de les víctimes. La policia ja ha obert una investigació per aclarir els fets. El conseller Joan Ignasi Elena també ha parlat amb l’alcaldessa per telèfon i s’ha desplaçat al lloc dels fets.

L’inici del foc podria haver estat el quadre del llums del vestíbul

Segons ha explicat Pep Colàs, cap d’intervenció dels Bombers, el telèfon 112 ha rebut una trentena de trucades i s’han activat dotacions dels parcs de Rubí-Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Sabadell. Abans d’arribar al lloc ja han vist una columna de fum intensa i negra. Han pogut apagar el foc del vestíbul d’entrada ràpidament, però el lloc on s’ha produït l’incendi ha estat el que ha impedit als veïns sortir de l’edifici i ha fet que el fum s’escampés pel forat de l’ascensor, l’escala i els passadissos.

Els serveis d’extinció han localitzat els morts de seguida, fora del seu pis, i després han comprovat que els pisos estaven correctament tancats i no han patit danys importants, així com tampoc els seus ocupants.

L’inici del foc podria haver estat el quadre del llums del vestíbul, però el responsable de Bombers no ho ha volgut confirmar. Tampoc els consta que a l’entrada hi haguessin mobles o altres objectes acumulats que hagin pogut propagar el foc ràpidament. Els veïns han explicat que abans de l’incendi han sentit una forta explosió, però encara no se’n saben els motius.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, no ha volgut donar gaires detalls de l’incendi perquè està sota investigació policial i judicial i ha traslladat el seu condol i suport a les famílies afectades.

L’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha dit que és un dia “molt trist i terrible” per a Rubí i ha posat els serveis municipals a disposició de les famílies afectades, a qui buscaran una reubicació.

Comentaris
To Top