Ciutat

L’escola Miquel Martí i Pol s’ampliarà amb nous espais

L’enderroc del gimnàs Llenas i de la resta de cases que hi ha al seu costat, al carrer de Sant Pau, permetran ampliar el pati i la zona de l’entrada al centre

El pati de l’escola s’ha hagut d’adaptar per poder fer l’enderroc / AINA TORRES

L’escola Miquel Martí i Pol i el seu entorn, al Centre, s’ampliaran amb nous espais gràcies a l’avenç en la reconfiguració urbanística de la zona. El centre educatiu és l’element principal de l’illa formada pels carrers de Cervantes, Zurbano, Ferran Casablancas i Sant Pau i, en aquests moments, ja estan en marxa els treballs d’enderroc que reconfiguraran l’àmbit amb més espai per a l’escola i la construcció de dos blocs de pisos, amb la previsió que hi hagi 44 habitatges en total.

El principal canvi es veurà a la façana de Sant Pau, on s’enderrocarà el gimnàs Llenas i la resta de construccions d’aquesta banda, que arribaven fins al carrer de Zurbano, les quals també s’enderroquen. Si fins ara la superfície construïda a part de l’escola tenia forma d’una ela invertida, amb la nova configuració només s’edificarà a la banda Sant Pau, de manera que la resta d’espai serà per a l’equipament educatiu. El gimnàs va tancar les seves portes l’estiu del 2022 després de 55 anys d’activitat, i les altres construccions que se substituiran són un taller i cases abandonades.

Què s’hi farà?

Pràcticament en la meitat del carrer de Sant Pau, entre Cervantes i Zurbano, s’hi construirà un nou edifici de 32 habitatges. El promotor és Premier España -que ja té altres edificis a la ciutat, per exemple al carrer Brutau cantonada Fra Luis de León- i la previsió és iniciar la construcció tan bon punt es rebi la llicència d’obres que ara està en tràmit i hagi acabat l’enderroc que està fent l’empresa especialitzada Hercal.

El director tècnic de Premier, Alejandro Charles, destaca que “és una bona ubicació, cèntrica, que tindrà sortida perquè hi ha demanda”. Charles apunta que es faran pisos “d’alta eficiència energètica”, es busca rebre la qualificació A, amb “molta llum i bona ventilació”. Hi haurà aparcament soterrat. La previsió és que les obres durin entre 18 i 20 mesos. Aquests habitatges seran de venda lliure, mentre que quedarà una parcel·la a la cantonada del carrer de Sant Pau amb el de Cervantes per construir-hi un edifici de 12 pisos de protecció oficial.

Imatge virtual del futur edifici de 32 habitatges al carrer de Sant Pau / IDEALISTA

Com que els pisos ocuparan tota la façana del carrer de Sant Pau, amb una profunditat de 17,25 metres edificats, gràcies a l’enderroc quedarà un espai lliure entre els edificis i l’escola. Si bé una bona part d’aquest espai s’integrarà al pati del col·legi, a la banda del carrer de Cervantes s’obrirà una petita plaça de 370 metres quadrats oberta a  tota la ciutadania. L’espai tindrà bancs per seure i alguns arbres i permetrà esponjar l’entrada al Miquel Martí i Pol.

En total, l’escola guanyarà 1.389 metres quadrats d’equipament educatiu. I la ciutat també obtindrà 370 metres quadrats d’una petita placeta i 272 metres quadrats de vorera, que s’alinearà amb el pati del centre educatiu.

La placeta es farà en l’espai que hi ha entre l’antic Llenas (a l’esquerra de la foto), i l’entrada a l’escola (a la dreta) / AINA TORRES

Enderroc a la cantonada Zurbano-Sant Pau / AINA TORRES

Façana del carrer de Sant Pau que s’enderrocarà per construir-hi pisos / AINA TORRES

Comentaris
To Top