L’OAR Gràcia masculí manté un fil d’esperança després de guanyar a l’últim sospir

Tonchi Vàzquez va ser clau en el gol decisiu de Guillem Correro / Èric Altimis (CEDIDA)

Només les matemàtiques. Encara es manté el dubte de quin serà l’equip que acompanyarà el Granollers a la fase d’ascens, però el Sant Cugat ho té tot a favor, ja que només necessita un punt dels quatre que falten per disputar per deixar sense opcions a La Roca i OAR Gràcia, que s’enfronten la pròxima jornada en un partit decisiu per continuar somiant… en el cas que el Sant Cugat no puntuï a Sant Esteve de Palautordera.

Això sí, el Gràcia es va salvar pels pèls de perdre aquesta mínima possibilitat en l’enfrontament contra el Sant Joan Despí. Obligat a guanyar, el llançament al pal d’Oriol Miró quan faltaven 20 segons no va desfer l’empat (28-28) que aleshores el feia fora. A la desesperada, tocà fer defensa individual pressionant per intentar recuperar la possessió i poder tenir una última ocasió de victòria. Li va sortir bé perquè un error de recepció en l’equip visitant va permetre Tonchi Vàzquez apoderar-se de la pilota i assistir Guillem Correro perquè anotés el definitiu 29-28. La fortuna va somriure els graciencs i els va treure de la situació compromesa en què s’havien ficat quan semblava que tenien el partit controlat, ja que gaudien del 26-20 al minut 15 de la segona part.

Després, fins al de la victòria a última hora, només dos gols dels verd-i-blancs enmig d’una fase nefasta de pèrdues. El Sant Joan Despí en va treure profit i va acabar empatant amb un espectacular llançament de David Matias a l’escaire quan faltava un minut (28-28). Podia haver guanyat, però la pèrdua ja comentada va ser decisiva perquè el Gràcia sentenciés i arribi així a la penúltima sessió de la lliga amb un fil d’esperança. La carambola sembla gairebé impossible.