AHIR I AVUI

Les piscines del carrer de les Bassetes, en el record de tota una generació de castellarencs

Les antigues piscines del carrer de les Bassetes són un dels equipaments que han marcat diverses generacions de castellarencs. Així, no és estrany escoltar els protagonistes d’aquella època parlant encara avui d’aquell espai emblemàtic, referint-s’hi encara com a “les piscines”. En els últims anys, l’indret ha experimentat una transformació total, sense perdre la seva força com a motor d’activitat a la vila.

Així, la primera imatge mostra el procés de construcció de la piscina municipal descoberta, a finals dels anys 60. Segons fonts de l’arxiu municipal castellarenc, l’equipament conegut com les Piscines d’Estiu es va començar a construir el 1967. El projecte incloïa la construcció d’unes importants instal·lacions esportives formades per una piscina de 25 m i dues de petites d’iniciació, una pista poliesportiva, una pista de tennis, serveis annexos (vestuaris i bar) i una zona de parc. La Delegació Nacional d’Educació Física i la Diputació de Barcelona van col·laborar en les despeses de les obres, abans de la seva inauguració l’any 1972.

Antigues piscines de Castellar del Vallès | Arxiu

Després de diverses dècades, l’emplaçament ha anat tenint cada vegada més protagonisme i funcions a Castellar. Actualment, les pistes de tenis i pàdel, el nou Pavelló Dani Pedrosa estrenat l’any 2006 i la construcció de l’escola Sol i Lluna, inaugurada el 2010, confeccionen un dels espais més privilegiats i rics del municipi, en què l’oci, els esports i l’educació han conviscut a escassos metres de distància.

Imatge del Pavelló Dani Pedrosa, des de l’Escola Sol i Lluna | Lluís Franco

A l’horitzó, a més, la natura s’obre pas als peus de Sant Feliu del Racó i les urbanitzacions de l’Airesol. Un espai a tocar de la masia El Brunet que atreu diàriament un gran volum de castellarencs.

Instal·lacions de l’Escola Sol i Lluna | Lluís Franco

Comentaris
To Top