Vallès

Controlat l’incendi a un magatzem de Rubí

El foc s’ha originat al polígon Cova Solera

Els Bombers van controlar aquest dimarts al vespre l’incendi que cremava des de tres quarts de tres a una nau del polígon de Cova Solera de Rubí (Vallès Occidental). La fàbrica d’embalatges i envasos té dos pisos i ocupa uns 7.500 metres quadrats en forma d’ela. És un edifici aïllat i, segons els Bombers, el foc ha començat a la primera planta. La gran quantitat de material combustible emmagatzemat, sobretot cartró i fustes, ha generat un foc intens que ha fet caure part de la coberta. Durant l’operatiu d’extinció s‘ha desallotjat una cinquantena de treballadors de naus properes i una illa de cases pròxima. També s’ha recomanat el confinament de la població vulnerable per la fumera. Cap persona ha resultat ferida en l’incident.

L’estratègia d’extinció dels Bombers ha consistit en contenir el foc a la nau i impedir la propagació a les adjacents. La resta d’edificis del polígon han resultat indemnes, però part de la nau afectada ha patit danys seriosos i parts de la coberta han col·lapsat. Al sinistre hi ha arribat a treballar fins a vint-i-dues dotacions dels Bombers, entre les quals tres autoescales.

Un cop controlat l’incendi, el Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC) dels Bombers ha començat les tasques de valoració de la seguretat del recinte. Els efectius han continuat refredant des de l’exterior i buscant punts calents i resten a l’espera que els especialistes autoritzin l’accés a l’interior.

De la seva banda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Procicat. A petició dels Bombers s’ha recomanat als veïns que es confinessin als domicilis i tanquessin portes i finestres si els arribava el fum o notaven molèsties, especialment si es tractava de persones vulnerables.

L’operatiu d’extinció ha comptat també amb la presència dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Comentaris
To Top