Ciutat

La Generalitat instal·larà aires condicionats a dos centres educatius de Sabadell

Serà al CEE Francesc Bellapart, als Merinals, i la llar d’infants Els Àngels, a la Plana del Pintor, que milloraran el confort tèrmic dels espais

El Departament d’Educació ha anunciat que instal·larà un centenar d’aires condicionats en espais comuns dels centres educatius en les properes setmanes per fer front a les altes temperatures. A Sabadell es materialitzarà a dos centres, el CEE Francesc Bellapart, als Merinals, i la llar d’infants Els Àngels, a la Plana del Pintor, que milloraran substancialment el confort tèrmic dels seus espais. Ho va anunciar el seu conseller, Josep González-Cambray, al Ple del Parlament, on ha explicat que 539 edificis ja en tenen en bona part per iniciativa d’ajuntaments, de les pròpies escoles o les AFA.

D’altra banda, a mitjans d’aquest mes de maig es farà arribar una segona tramesa de 2.500 ventiladors als centres, que se suma a una primera en la qual es van repartir 2.424 aparells. A més, durant les onades de calor, les direccions dels equipaments afectats rebran un avís del Meteocat i podran aturar les classes però hauran de mantenir l’horari d’obertura.

La mesura anunciada pel conseller s’engloba dins del pla d’adequació al canvi climàtic als entorns escolars, que se centra en tres eixos diferenciats. Un d’ells passa per traçar un pla d’eficàcia, sostenibilitat i confort de les infraestructures educatives. Tal com ha explicat el conseller, actualment un total de 539 centres – 287 instituts i 252 escoles – ja disposen d’algun espai comú climatitzat.

Pel que fa al centenar d’aires condicionats que s’instal·laran les pròximes setmanes, s’han decidit les seves ubicacions a partir de diferents criteris, com la identificació d’un major nombre d’alumnat vulnerable, criteris constructius i arquitectònics dels edificis, així com la diferenciació de zones climàtiques. Es farà en llars d’infants, centres d’educació especial, instituts i instituts-escola. L’actuació comporta una inversió de 5 milions d’euros (MEUR).

Comentaris
To Top