Oci i cultura

Sabadell celebra el Dia Internacional de la Dansa

La ciutat viurà un cap de setmana ple d’exhibicions i tallers, repartits entre la plaça Doctor Robert, la del Treball i la de l’Argub

El Dia Internacional de la Dansa omplint la plaça Doctor Robert l’any 2019 / victòria rovira

Sabadell celebra el Dia Internacional de la Dansa, des de dijous fins a diumenge, amb diferents activitats per acostar coreografies d’escoles i entitats de ball al públic. Liderada per Petit Món, Biart i Associació Contemporània,  la festa va començar un dia després de la mort d’una de les figures de la dansa clàssica més importants de la història de la ciutat, Sabina Rocamora.

El plat fort de la celebració serà el cap de setmana. Per una banda, el dissabte 6, a les 11 h, Innedit Dance Complex participarà en la Festa del Comerç Just amb una coreografia de dansa urbana i el rap Futur just, a la plaça del Doctor Robert.

I a la tarda, de 17 a 20 h, es duran a terme mostres i tallers participatius, a càrrec de les escoles de dansa i diverses entitats de la ciutat.

A la plaça de l’Argub, hi haurà un taller de dansa amb família, a càrrec dela companyia Petit Món; una mostra de dansa contemporània,  per l’Escola de dansa Bots; i l’espectacle Ramat hipnòtic o llibertat?, de la companyia Petit Món i l’Associació de Dansa Contemporània.

Per altra banda, a la plaça del Treball, s’hi celebrarà una mostra-taller de hip-hop, a càrrec de l’escola de dansa Innèdit; un teller d’aerosala, de l’Associació de Gent de Torre-romeu; un taller Broadway, per Mònica Escribà; i un taller de danses urbanes, hip hop i top rock, de l’Escola Distrito Dance.

Finalment, el diumenge 7 de maig, de 17 a 20 h, hi haurà una mostra de dansa a la plaça del doctor Robert. A les 20 h arribarà la fi de festa amb el Sarau Col·lectiu, amb música en directe a càrrec de l’entitat Danses al carrer.

Tot i que la celebració oficial del Dia Internacional de la Dansa és el 29 d’abril, Sabadell ha fet caure aquest cap de setmana  els plats forts de la festa. Tanmateix, les activitats van començar el dijous passat amb una mostra de videodansa a l’EstruchBar.

El divendres, es duu a terme un taller a la NauEstruch sota el títol: Com revertir la sexualització en la dansa?, a la tarda. Per altra banda, l’escola KMY Studio ofereix una mostra de barra clàssica al carrer de Sant Pere, a davant de l’escola. A la mateixa hora, l’escola Na Marta va fer el mateix, al carrer de Jovellanos.

Comentaris
To Top