Ciutat

FOTOS | Així són els helicòpters que utilitzaran els bombers per lluitar contra els incendis

El president Aragonès presenta a l’aeroport de Sabadell la campanya de prevenció d’incendis, que enguany començarà abans per la sequera

/ ACN

La base de mitjans aeris dels bombers a l’aeroport de Sabadell ha acollit un any més la presentació de la campanya de prevenció d’incendis forestals. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi ha anunciat que enguany la campanya s’avança a l’1 de juny -habitualment començava el 15-, i es caracteritzarà per estar preparada amb “més anticipació, més mitjans i més bomberes i bombers que mai”. A l’acte també hi ha assistit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el cap del cos de bombers, David Borrell.

Aragonès afirma que després de 31 mesos de sequera a Catalunya, s’ha produït una acumulació de sequedat que “està generant un estrès als boscos sense precedents”, la qual cosa fa incrementar el risc de patir un incendi en la que es preveu que sigui una de les campanyes forestals “més difícils dels últims anys”. La campanya de prevenció s’avança en el calendari amb l’objectiu d’anticiparse al màxim, i també s’endarrereix la seva finalització, que enguany passarà del 15 al 30 de setembre. En aquest sentit, David Borrell ha qualificat “d’excel·lent notícia” que s’avanci la campanya perquè els permetrà estar preparats la primera quinzena de juny, que és quan “últimament patíem més”.

Per fer-hi front, la Generalitat compta amb més mitjans aeris (n’hi haurà 21 i 4 més de rescat; i deu del govern espanyol), s’ha ampliat el nombre de drons per supervisar i controlar els incendis de nit i s’està renovant el parc de vehicles. Enguany es compta amb 40 de nous i en cinc anys es preveu acabar de renovar tota la flota.

/ ACN

Aragonès també ha subratllat que des de la tardor passada s’ha incrementat el nombre de bombers amb 250 nous professionals i a partir de juny es preveu incorporar 176 bombers voluntaris nous. El cos d’agents rurals també ha incrementat la seva dotació, amb una cinquantena de professionals més, i s’ha renovat part de la flota. En l’àmbit estratègic, Borrell ha indicat que en els darrers anys ha canviat l’estratègia d’actuació davant d’un incendi i, quan aquest supera la capacitat d’extinció, se seguiran duent a terme estratègies perquè avanci fins a un lloc on se’l pugui atacar.

En l’acte celebrat a l’aeroport també s’han pogut veure diferents vehicles de comandament i coordinació tant de bombers com d’Agents Forestals, i la seva unitat canina.

/ ACN

/ ACN

/ ACN

/ ACN

/ ACN

Comentaris
To Top