Diners

Fluidra guanya 41 milions d’euros, un 45% menys

La seu de Fluidra, ubicada a Sant Cugat del Vallès / ACN

La davallada en la demanda de piscines residencials, principalment les de nova construcció, ha fet tancar a l’empresa d’origen sabadellenc, Fluidra, un primer trimestre amb un 17% menys de vendes respecte al mateix període del passat 2022, tot i compensar-ho parcialment amb un increment de preus, segons ha anunciat aquest  dimecres en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Fins al març, Fluidra ha generat unes vendes per valor de 554 milions d’euros i uns beneficis de 41 milions d’euros, un 45% menys respecte al primer trimestre de l’any passat. “Els resultats del trimestre han estat en línia amb les expectatives. De cara a la temporada de piscina, encara que persisteixi la incertesa macroeconòmica, mantenim el nostre guidance per al 2023”, ha explicat el president executiu de Fluidra, Eloi Planes, durant la junta general d’accionistes d’aquest dimecres.

En aquesta línia, i d’aquí a final d’any, Fluidra preveu unes vendes per valor d’entre 2.000 i 2.200 milions d’euros, un EBITDA entre 410 i 480 milions d’euros –al tancament del primer trimestre va ascendir fins als 121 milions d’euros– i un benefici net per acció d’entre 0,95 i 1, 25 euros.

Programa de simplificació

Per zones geogràfiques on Fluidra té activitat econòmica, els ingressos han disminuït a totes elles, arribant fins a un 36% a Europa central i del nord. A la resta, un 17% a Nord-amèrica, al sud d’Europa, un 14%; i a la resta del món, un 4%. Per unitats de negoci, qui ha patit més la davallada de la demanda ha estat la piscina residencial (-20%), mentre que la piscina comercial ha crescut un 2%.

D’altra banda, Fluidra va anunciar que el programa de simplificació, que ha de servir a l’empresa impulsar el marge brut i reduir els costos fixos, “avança a bon ritme”. Amb aquest programa, s’espera que en els pròxims tres anys l’ebitda millori 100 milions d’euros. Fins avui dia, s’han posat en marxa 300 iniciatives que s’espera que generin 24 milions d’euros aquest 2023. “Estic segur que estem fent els passos adequats per reforçar el nostre negoci a llarg termini. La nostra estratègia i execució estan recolzades en la nostra solidesa financera i en els resultats al llarg de tot el cicle, reforçant el nostre lideratge mundial en un sector amb un atractiu creixement estructural”, va assegurar Eloi Planes.

Comentaris
To Top