Oci i cultura

Albert Guinovart, pianista: “Farem un viatge en l’espai, el temps i l’estètica”

El músic estrenarà mundialment al Teatre Principal ‘Tribut a Alicia de Larrocha’

Albert Guinovart actuarà aquest divendres al Teatre Principal / CEDIDA

Sabadell, Madrid i, després, Nova York. El reputat compositor i pianista Albert Guinovart estrenarà mundialment a la ciutat Tribut a Alicia de Larrocha, abans d’exportar l’homenatge . Serà al Teatre Principal divendres, a les 20h, en el Cicle de Cambra organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell.

El concert estarà dedicat a la memòria de la barcelonina Larrocha, una de les pianistes més importants del segle XX, de qui es compleixen 100 anys des del seu naixement. Va ser una figura molt important per a Guinovart, amb qui va mantenir una estreta relació professional i d’admiració. Al Teatre Principal, estrenarà mundialment Nocturn a Alicia. A Nova York repetirà la peça en el concert Poems With No Words el 22 de juny a la sala Carnegie Hall, una de les més importnats dels món.

Serà el tercer concert de Guinovart en residència de Joventuts Musicals al Teatre Principal, després de dedicar-ne un a Chopín i un altre a música espanyola. En aquesta ocasió, al marge del tribut a Larrocha i d’obres seves, el pianista oferirà un contrastat viatge per grans autors russos: Txaikovski, Rachmaninov, Scriabin, Prokofiev i Kabalewsky.

“És un recorregut pels mestres pianístics de l’escola russa. Farem un viatge, no només en el temps i en l’espai, sinó també en l’estètica, molt diferenciada entre els romàntics i els més moderns”, assenyala Guinovart.

Interpretar compositors russos és complicat, tal com reconeix el pianista. “La seva música és molt virtuosística, molt difícil tècnicament. I no obliden mai l’emoció ni la comunicació amb el públic”, afegeix.

Per a Guinovart, elaborar un programa per a Joventuts Musicals cada sis mesos ha estat “un bon repte artístic”, ja que acostuma a explotar-los més temps, normalment. Però l’autoexigència, diu, té recompensa a Sabadell: “La reacció del públic en els dos concerts ha estat excepcional”.

Comentaris
To Top