Ciutat

Ciutadans vol posar el focus en la indústria aeronàutica

/ AINA TORRES

Convertir Sabadell en una ciutat innovadora: aquest és un dels principals objectius de Joan Garcia si Ciutadans aconsegueix l’alcaldia. La innovació, ha afirmat el diputat i alcaldable, és “un concepte transversal que pot aplicar-se no només a la gestió empresarial sinó també a la gestió pública, cultura o restauració. Volem que Sabadell sigui innovadora en tots els sentits, i per això presentem un programa electoral amb propostes molt ambicioses”.

Entre elles, hi ha propostes com dotar de més recursos a acceleradores de startups com l'”Acceleration Lab del Vallès” perquè es converteixin en referents en l’ecosistema emprenedor català. Segons Joan Garcia, aquesta acceleradora de startups, coorganitzada per l’Ajuntament de Sabadell, “necessita molta més inversió perquè serveixi realment per generar startups d’èxit a la ciutat”. Actualment, el programa està valorat en 4.000€ per startup participant, una quantitat ínfima en comparació amb altres programes similars desenvolupats a l’àrea metropolitana de Barcelona (públics i privats). Ciutadans es compromet, com a mínim, a triplicar la inversió.

A més, el partit liberal vol posar l’accent en la indústria aeronàutica aprofitant tota la zona de l’aeroport de Sabadell. En el seu programa electoral, el partit taronja proposa impulsar nous programes d’incubació, acceleració i fòrums d’inversió de startups centrades en aquesta indústria. Per fer-ho, el partit proposa un sistema “Venture Builder” seleccionant sabadellencs amb talent que vulguin emprendre i puguin formar grups de cofundadors per crear startups en col·laboració amb empreses i experts del sector.

Ciutadans també proposa facilitar la inversió a Sabadell obrint una finestreta única exclusiva per a emprenedors que assessori sobre la tramitació necessària per posar en marxa un negoci. Joan Garcia ha afirmat que aquesta finestreta servirà per “no només ajudar els emprenedors en les primeres etapes de la seva empresa, sinó per acompanyar-los en tot el procés: rondes d’inversió, assessorament jurídic, comunicació…”. En el programa trobem altres propostes com col·laborar amb l’organització “StartUp School” perquè els alumnes de Sabadell rebin formació en innovació i emprenedoria.

Comentaris
To Top