Oci i cultura

El Vet Aquí Sabadell tanca la seva edició 2023 amb uns 2.500 participants

L’Associació Caravàs valora com un “èxit rotund” les dues principals novetats del programa

La vuitena edició del Vet Aquí Sabadell (VAS), el Festival de Contes de la ciutat, s’ha tancat amb una participació d’unes 2.500 persones en la vintena d’activitats programades entre el dijous 11 i el dilluns 15 de maig. Es tracta d’un rècord en la iniciativa de l’Associació Caravàs, després que aquest any es traslladessin les dates de l’esdeveniment per fer-lo coincidir amb el cap de la setmana de l’Aplec de la Salut (i així sumar sinèrgies amb aquesta celebració) i després d’introduir alguns canvis en el programa d’actes.

Precisament, un dels nous actes, la matinal familiar Vet Aquí la Festa, ha resultat un èxit rotund. Unes 2.000 persones van passar diumenge 14 al matí per la plaça Doctor Robert per participar en les diferents propostes incloses en aquesta festa al voltant de la narració oral com els Contes Quadrats i els tallers de LabCreatiu, l’espai de lectura, la fira d’il·lustradors i editorials de proximitat o la zona de nadons de l’Espai Criança i Salut. Tot plegat va acabar amb un final de festa musical de la mà de Carles Belda.

El Vet Aquí, a la plaça Doctor Robert / D.S.

“Estem molt contentes de com va funcionar el Vet Aquí la Festa. És un acte de gran format que encara no ens havíem atrevit a fer i que sembla que està cridat a mantenir-se com un element central del programa del VAS”, explica Susagna Navó, presidenta de l’Associació Caravàs. “Però també estem molt contents de com han anat la resta d’actes, on la participació ha estat molt més nombrosa que en d’altres edicions”, afegeix.

En aquest sentit, les quatre sessions de contes per a nadons incloses al programa van exhaurir entrades en només un dia i també va haver-hi molta assistència a les sessions de contes de dissabte al matí a les biblioteques municipals de Sabadell on, en algun cas, es va exhaurir l’aforament previst, de forma que molts participants van traslladar-se a d’altres biblioteques de la ciutat.

Un altre dels èxits del Festival ha estat VAS al Bus, que es va celebrar dilluns aprofitant els busos urbans entre el centre de Sabadell i l’Aplec de la Salut. Amb la col·laboració de Transports Urbans de Sabadell (TUS) aquesta activitat va permetre que les persones que es desplaçaven a la celebració amb transport públic gaudissin de petites actuacions dels membres de Caravàs per fer més amè el recorregut.

‘Vas al Bus’, una proposta del festival Vet Aquí / D.S.

El programa del VAS 2023 també ha inclòs dues sessions de contes —igualment molt concorregudes— als dos establiments que la cadena Bon Preu Esclat té a Sabadell, una marató de Contes en set minuts a La Llar del Llibre i dues sessions de contes per a adults, que també van omplir l’aforament a l’espai FOC Ventura i el Librerío de la Plata.

“Ara cal fer la valoració definitiva de tot plegat i veure com seguim fent créixer el Festival de forma sostenible, però sembla que alguns canvis com el de dates són positius. El cap de setmana de l’Aplec es considerava un mal moment perquè molta gent marxa, però com vam dir al primer dia, Sabadell té més de 200.000 habitants i això fa que sigui una gran ciutat amb tot tipus d’opcions. I ho hem demostrat”, conclou Navó.

Comentaris
To Top