Vallès

Salut es compromet a construir un centre hospitalari d’alta resolució que doni servei a Sant Cugat i Rubí

El conseller Balcells creu que en tres o quatre anys es podrien començar les obres

El conseller de Salut, Manel Balcells, s’ha compromés aquest dimecres a tirar endavant un equipament hospitalari d’alta resolució -també anomenat hospital lleuger– que doni servei als municipis de Sant Cugat i Rubí (Vallès Occidental), donant així resposta a una antiga reivindicació del territori. El conseller ha assenyalat que, un cop es tingui clara la ubicació, que hauran de pactar els dos municipis, es farà el pla funcional per intentar incloure el projecte als pressupostos de l’any vinent i començar les obres en un termini de dos o tres anys. “No serà un projecte immediat, però ens comprometem a impulsar-lo perquè la zona està guanyant població i el necessita”, ha afegit.

D’un nou hospital per Sant Cugat i Rubí ja fa anys que se’n parla i, de fet, ja el 2005 el Departament de Salut en va anunciar la seva construcció en un termini de cinc anys. Amb l’esclat de la crisi, el projecte es va anar arraconant fins que l’any 2010 la consellera socialista Marina Geli el va recuperar reajustant a la baixa les previsions de llits inicial, que va passar dels 120 als 20 llits, i un pressupost de les obres de 45 milions d’euros. L’últim conseller en parlar de l’equipament, que s’havia de dir Vicenç Ferrer, va ser Antoni Comín, de Junts pel Sí.

El centre complementarà l’Hospital Mútua Terrassa

Tot i que no ha donat detalls de la inversió prevista, el conseller Balcells, després de fer una visita a diferents equipaments sanitaris de Sant Cugat del Vallès acompanyat de l’alcaldessa Mireia Ingla, ha detallat que el centre, que serà més petit que els projectats inicialment, complementarà l’Hospital Mútua Terrassa, el de referència de la zona, fent cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, atenció urgent i proves complementàries (endoscòpies i colonoscòpies) i radiològiques que no requereixin ingrés.

“És de justícia que Sant Cugat i Rubí tinguin aquest equipament hospitalari d’alta resolució”, ha assenyalat el conseller de Salut davant el creixement demogràfic de la comarca i dels dos municipis. En aquest sentit, Balcells ha destacat que es tractarà d’un equipament “modern, d’alta resolució i diferent de l’hospital tradicional” per donar resposta a les necessitats dels dos municipis sense tenir la dimenssió d’un hospital comarcal.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha celebrat el compromís del Departament de Salut recordant que la ciutat continua guanyant població amb el creixement del sector de Ca n’Ametller i que això obliga a “dotar-la de tots els serveis que la ciutadania es mereix”, entre ells els sanitaris.

Comentaris
To Top