Ciutat

Una paella multitudinària a la Serra d’en Camaró i un ingredient estrella

Veïns de la Serra d’en Camaró han organitzat una jornada festiva diumenge al barri que comptarà amb la presència del famós mestre paeller Rafa Margós

Veïnatge, música i una experiència gastronòmica de la mà del mestre paeller Rafa Margós amb un tast de paella a la llenya. Els veïns de la Serra d’en Camaró han organitzat la festa de la gent gran aquest diumenge per a reunir centenars de persones al carrer i gaudir d’una jornada plegats. Fa cinc anys que es va inaugurar la festa, després de l’èxit de les migues. Una festa que involucra tot el barri i que aquest any arriba amb una sorpresa: l’ingredient base del plat serà el brou a la llenya de Margós, provinent de València. També el mestre paeller col·laborarà en l’elaboració del plat, conjuntament amb altres veïns.

L’Obdulia Jiménez és el nexe d’unió entre el paeller i el seu barri. Veïna històrica de la Serra d’en Camaró –la seva àvia ja vivia al barri–, va conèixer en Rafa Margós per la seva feina. “Vam fer bona relació i ara vindrà expressament al nostre barri”, explica.

Benvinguda als nous veïns

L’objectiu de la trobada entre veïns és doble: cuidar els llaços que han unit els residents històrics del barri i donar la benvinguda als nous residents del nou bloc de pisos de 52 habitatges que s’ha construït a la plaça de Magdalena Calonge, on tindrà lloc la cita. “Volem que sàpiguen que aquí sempre tindran veïns que els ajudaran si ho necessiten”, expressa. De fet, aquesta festa ja és una tradició de barri: la majoria de comensals s’hi acaben implicant. “Qui no remou la paella, prepara el sofregit”, apunta.

L’Obdulia es mostra molt orgullosa de formar part del  barri i teixir llaços. “Som pocs, però molt ben avinguts”. De fet, segons els darrers registres, hi viuen només 1.610 veïns i uns 300 formaran part de la paella: pràcticament dos de cada deu residents implicats.

De fet, la majoria de productes del plat són de quilòmetre zero i impliquen el comerç de la ciutat.“La paella serà brutal, és boníssima i feta a la llenya”, assegura l’Obdulia. Aletes de pollastre, carn de porc, verdures d’alta qualitat… I una sangria feta pels mateixos veïns.

La cita comptarà també amb l’actuació de Duet Fase II i se sortejarà un pernil. El secret de tot això? L’amor i la implicació dels veïns de 60 litres. “Ens sentim molt feliços quan la gent gaudeix, es crea molta comunitat i ens sentim feliços”, explica.

Comentaris
To Top