Ciutat

Inspira Arrels organitza la primera festa de les 3 cultures

3 cultures
Al vespre s'ha celebrat el concert de les 3 cultures / Cedida Xavier Gómez

Música, art, convivència i respecte pels drets humans. Això és el que ha proposat aquest dissabte Inspira Arrels. Tot en una jornada que, per primer cop a la ciutat, ha reunit diferents cultures a la plaça Picasso.

Acostar la cultura als barris

La cita s’ha emmarcat dins d’un cicle d’espectacles i arts escèniques en espais culturals per donar visibilitat als drets humans anomenat Cicle Drets. “Hem volgut apropar el concert als barris”, ha explicat la presidenta d’Inspira Arrels. L’entitat també treballa amb el projecte ‘Fem barri, fem comunitat, fem cultura’, que pretén acostar la cultura a aquelles persones que tenen dificultats per accedir-hi. Davant d’això la jornada ha acabat barrejant els dos projectes. “Al final per logística ho vam acabar derivant en una festa més gran amb cançons i tallers”, afegeix.

3 cultures

Col·loqui intercultural / Cedida Xavier Gómez

El nom de la jornada ve inspirat per l’actuació de Pedro Burruezo, artista que hi ha actuat. Ja que el seu espectacle es titula ‘Música de les 3 cultures’. Un repertori inspirat en l’època medieval amb melodies andalusines, sefardites i trobadoresques de la cristiandat. “Arran d’això vam pensar a convidar aquestes comunitats, el concert és el principal fil conductor”, ha assegurat la presidenta d’Inspira Arrels.

Activitats diverses

Així doncs, la jornada s’ha dividit en dos blocs. Al matí s’ha pogut gaudir d’un ambient centrat en les famílies amb màgia-promocionat per Plataforma per la Llengua-, tallers per dones o explicació de l’art mudèjar amb un apropament històric als seus orígens i llegat, entre altres. Tot en la desena de carpes disponibles arreu de la plaça. A la tarda ha estat el torn d’espectacles musicals de les diverses cultures i també s’ha celebrat un col·loqui intercultural d’entitats que treballen per la pau. “Som comunitats que històricament vam saber conviure i estem intentant recordar que si abans podíem ara també ho podem fer i es poden crear llaços entre tots”, ha reblat la presidenta. I és que la promoció de la diversitat cultural ha estat un dels principals objectius: “Hem volgut posar el focus en tot allò que ens uneix”, ha reblat. La presidenta d’Inspira Arrels també ha destacat la participació femenina a la jornada: “Han participat moltes dones, fet que era un dels meus desitjos”, ha asseverat amb satisfacció.

3 cultures

Durant la jornada s’ha pogut gaudir de folklore de les diferents cultures / Cedida Xavier Gómez

La jornada ha deixat molt bones sensacions i ha acostat molta gent a la plaça. Des d’Inspira Arrels eren conscients que el projecte era “una aposta arriscada”, però veient la gran rebuda i participació en la cita s’han mostrat molt satisfets. Per això ja pensen en el futur. Ja que pròximament volen fer créixer el projecte, amb el temps plantegen traslladar-lo altres barris de la ciutat i han rebut invitacions participar en altres projectes vinculats en la convivència intercultural.

Comentaris
To Top