Ciutat

La Creu Alta gaudeix amb la seva festa major

fm creu alta
Els infants del barri han participat activament en les celebracions / David Chao

La ‘festa major petita’ ha tornat a fer gaudir La Creu Alta. Durant el cap de setmana el barri s’ha omplert amb més d’un centenar d’activitats-moltes tradicionals i algunes altres de noves-per fer vibrar a tots els seus veïns. Si l’anterior edició va servir per celebrar el 125è aniversari de la festa, la d’enguany ha estat especial per dos motius. El primer, per commemorar els 5 anys del reconeixement de Patrimoni Festiu de Catalunya. El segon, perquè moltes entitats han celebrat els seus 20, 40 o fins i tot 75 anys d’existència al barri.

Festa entre eleccions

Un altre aspecte que ha sobrevolat la festa han estat les eleccions. Aquestes han limitat l’ús d’alguns espais, però no han impedit que els creualtencs hagin participat a les celebracions. “Hem vist més gent implicada que altres anys i més enllà d’un petit conflicte durant un concert les sensacions són positives”, ha expressat el president de l’Associació de Veïns de la Creu Alta, Rubén Cantó. Pel que fa a les novetats, ha destacat l’exposició de les pubilles, l’aparició de la víbria o el baldomero del pregó en homenatge a Jacinto-el pregoner. “Som la festa gran de La Creu Alta, tenim el nostre reconeixement i això no ho supera ningú”, ha expressat amb orgull. De cara al futur les expectatives són altres: “Cada any anem a més, qui diu que algun dia no superem fins i tot a la mateixa festa major de la ciutat”, ha conclòs Cantó.

Els llamps revaliden victòria

La ‘lluita’ dels Llamps i Trons, que enguany ha celebrat la seva 20 edició, s’ha tornat a tenyir de groc. En aquesta ocasió, però, amb un resultat més ajustat. 900 a 800. Així doncs, la proclamació de ‘l’any llamp’ s’ha produït després de la cursa de carretons. Una de les activitats tradicionals de la festa que, un cop més, ha tornat a aplegar un gran nombre de veïns als carrers. Amb 3 categories diferents, diferents generacions de creualtencs han sortit a competir amb els seus ‘vehicles’ decorats amb gran enginy.

Pel que fa als concerts, els vespres de la festa han estat amenitzats amb la presència musical de Marc Anglarill, amb música de ball; Bulsara, amb un tribut a Queen, Dj Casqui i Angangas, amb les seves versions. Tot en una nova edició de la festa, la 126a, que ha tancat com és costum amb un castell de focs.

 

fm creu alta

/ David Chao

fm creu alta

/ David Chao

fm creu alta

/ Cedida

fm creu alta

/ Cedida

fm creu alta

/ David Chao

fm creu alta

/ Cedida

Comentaris
To Top