Eleccions municipals 2023

El PSC guanya les eleccions a la Diputació de Barcelona

L’edifici que és la seu de la Diputació de Barcelona

Sabadell aportarà quatre diputats al plenari, dels quals tres seran del PSC i un d’ERC

La seu de la Diputació de Barcelona / CEDIDA

El PSC ha guanyat les eleccions municipals a la Diputació de Barcelona. Els socialistes han obtingut 19 diputats, ERC-AM, 11; Junts, 10; ECG (En Comú Guanyem), 5; PP, 4; Tot per Terrassa, 1 i Vox 1.

Sabadell aportarà quatre diputats al plenari, dels quals tres seran del PSC i un d’ERC.

En total, la Diputació té 51 diputats, que s’escullen cada quatre anys segons els resultats de les eleccions municipals. Aquest sistema d’elecció es coneix amb el nom d’elecció indirecta, perquè els ciutadans no trien directament els diputats de la Diputació, sinó que ho fan a través de les eleccions municipals.

Com s’escullen els diputats?

La distribució dels diputats es fa per partits judicials i de forma proporcional al nombre de residents. La demarcació de Barcelona es divideix en 14 partits judicials, a partir dels quals s’escullen el total de 51 diputats. El partit judicial amb més diputats és el de Barcelona (18), seguit de l’Hospitalet de Llobregat (6), Sabadell (4), Terrassa (4), Granollers (3), Mataró (3), Sant Feliu de Llobregat (3), Manresa (2), Arenys de Mar (2),  Vic (2), Berga (1), Igualada (1), Vilafranca del Penedès (1) i Vilanova i la Geltrú (1).

El nou ple de la Diputació es constituirà un cop s’hagin constituït tots els ajuntaments, és a dir, a partir del dissabte 17 de juny.

Comentaris
To Top