Ciutat

La Concòrdia estrena una nova àrea de jocs infantils

Les obres de millora de l’entorn de l’escola Pau Casals, a la Concòrdia, ja han acabat. Si bé ja fa uns mesos que va finalitzar l’obra de creació del camí escolar, que millora la seguretat i accessibilitat d’infants i famílies, ara han finalitzat les obres de construcció d’una nova àrea de jocs infantils. En aquesta darrera part s’han invertit gairebé 280.000 euros i els treballs han durat una mica menys de mig any, havent començat el passat mes de gener.

La nova àrea de jocs infantils al costat de l’escola Pau Casals / VÍCTOR CASTILLO

L’àrea de jocs se situa a l’espai entre el carrer de Mauritània i la via Aurèlia. Disposa de 2.050 metres quadrats i compta amb dues zones diferenciades. D’una banda, situada a la part més alta, l’arbrat és el protagonista juntament amb jocs de trepa i de fusta. De l’altra, a la part baixa, s’han instal·lat els jocs infantils tradicionals i s’hi accedeix a través de rampes. Justament les dues àrees estan connectades mitjançant una rampa amb tobogans i cordes.

Els jocs estan pensats per a infants de 2 a 15 anys de manera que puguin gaudir de la natura a l’hora que desenvolupen les seves habilitats psicomotrius, socioemocionals i creatives mentre les famílies descansen en un espai condicionat per aquesta finalitat. A la zona hi ha bancs, papereres i una font. Durant la construcció del camí escolar, que va tenir un pressupost d’uns 590.000 euros -la meitat finançats per fons europeus-, també es van reparar les escales que creuen la zona verda entre la via Aurèlia i el carrer de Mauritània. L’Ajuntament destaca que la construcció d’aquesta zona de jocs infantils respon a una demanda veïnal i de la comunitat educativa.

Pacificaran l’entorn escolar de tres escoles més

La Junta de Govern Local va aprovar ahir dilluns l’adjudicació de les obres per millorar els entorns escolars de tres escoles més: Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume. En total, el pressupost de les tres actuacions és de poc més de 450.000 euros, finançats al 50% pels fons europeus FEDER.

De manera tàctica -amb pintura i mobiliari urbà-, es millorarà la senyalització dels entorns escolars, s’ampliarà voreres i espais d’estada propers als centres. També s’introduiran reductors de velocitat a la calçada i es faran passos de vianants elevats, entre altres coses.

Comentaris
To Top