Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dimarts 30 de maig a Sabadell

L’actualitat política va deixant pas a informacions d’altres àmbits

A poc a poc, les eleccions municipals del diumenge comecen a deixar pas al retorn a la normalitat a Sabadell. Després de jornades intenses políticament, l’actualitat va recuperant gradualment els temes habituals, amb els ecos del 28-M encara en portada.

Què es vota al teu barri? El PSC es consolida com la força més votada a tots els districtes de Sabadell, amb l’alcaldessa Marta Farrés al capdavant. Sabadell s’ha tenyit de vermell i els socialistes també han guanyat als barris del centre, al Districte 2 (La Creu Alta i Can Puiggener) i al Districte 5 (Can Feu, Gràcia, els Merinals, Can Gambús, la Serra d’en Camaró), que eren les zones republicanes de la ciutat l’any 2019.

GRÀFICS | Què es vota al teu barri? Els resultats de les eleccions del 28-M, districte a districte

Les eleccions municipals a Sabadell han sigut un trasbals en panorama polític de la ciutat. Marta Farrés (PSC) es va imposar amb una majoria absoluta inesperada –fins i tot per als socialistes– en una nit electoral carregada de sorpreses, amb davallada d’ERC, l’entrada de Vox i el retorn del PP al ple municipal. Les expectatives no es van complir: ni el PSC esperava tant, ni ERC, Junts i la Crida s’esperaven tant poc, i ningú d’ells va preveure la irrupció de l’extrema dreta. Va ser tot un terratrèmol electoral.

La porra dels polítics de Sabadell per al 28-M: quants regidors pensaven aconseguir?

La confiança empresarial millora en l’empresariat de Sabadell i dels seus municips més propers, creixent prop de sis punts –passant de 129,8 a 135,7 punts–, i posant fi a la dinàmica dels descensos dels darrers trimestres. Així mateix, els empresaris indiquen una millora global de la marxa dels negocis, confirmant una evolució positiva, segons la darrera enquesta del Clima Empresarial, de cara al segon trimestre del 2023.

Millora de l’activitat i de la confiança empresarial

Sabadell comptarà des d’aquest dimarts amb una nova gran empresa a la ciutat. Obramat, dedicada a la distribució de materials al mercat de la construcció i la reforma, ha invertit 20 milions d’euros en el nou magatzem, ubicat a Sant Pau de Riu-sec. “Estem convençuts que a partir d’avui els clients d’arreu del Vallès apreciaran el treball de l’equip d’Obramat, venint a Sabadell”, ha assegurat Antonio Bullido, director general d’Obramat Espanya.

Obramat obre aquest dimarts un nou magatzem a Sabadell

Després d’anunciar en un comunicat la seva decisió de renunciar a la presidència del Centre d’Esports, Esteve Calzada ha protagonitzat una roda de premsa de comiat força emotiva en la qual ha subratllat els motius essencials i, sobretot, ha deixat clar que el futur del club continua en bones mans i pot tenir, en les pròximes setmanes, un impuls econòmic important amb la signatura definitiva d’un acord amb un grup americà que ja ha participat aquest any desemborsant un total de 850.000 euros.

Esteve Calzada deixa la presidència emocionat i dient que “el Sabadell té més futur que mai”

Comentaris
To Top