Ciutat

Quatre testimonis de la selectivitat: “L’estat anímic pot jugar-te una mala passada”

Més de 900 sabadellencs i sabadellenques estan immersos en plena selectivitat. Tres dies intensius d’exàmens —que van començar dimecres i acaben aquest divendres— que condicionaran el seu futur, i que són el pas previ a accedir a la universitat i a la carrera que sempre han desitjat. Parlem amb l’Álvaro, l’Estel, la Noèlia i el Roger perquè ens expliquin com estan vivint les Proves d’Accés a la Universitat 2023. Això ens han explicat:

Álvaro

“Estudiar fort les assignatures específiques és fonamental”

L’Álvaro admet que a “la selectivitat se li hauria de fer algun canvi” perquè no es premiï “únicament memoritzar”. Ara bé, ho veu un bon mètode per evitar que se saturin aquelles carreres més demandades. Ha començat amb bon peu aquesta jornada d’exàmens, diu, però apunta que encara queden exàmens “que són complicats”. El seu pla d’estudi ha estat el de tancar-se a l’habitació a fer colzes; i el seu consell és “mirar-se molt bé les assignatures d’itinerari. Són les que més puntuen”.

Estel

“Amb l’examen davant, recordes tot el que has fet durant el curs”

L’Estel s’ha mostrat molt segura d’ella mateixa en el primer dia de les PAU 2023, tot i que “caldrà esperar-se a veure els resultats”. La sabadellenca ha corroborat una de les coses que li havien dit durant molt de temps a l’escola: “És veritat que tot el que vas fent al batxillerat se’t queda al cap, i amb l’examen davant, ho recordes tot”. En aquest sentit, aposta per fer una preparació “amb tranquil·litat”, i “treballar-se el ‘batxi’”. Prefereix començar els exàmens per la part específica, i després anar a la comuna.

Noèlia

“L’estat anímic és important, cal estar tranquil·la i relaxada”

La Noèlia, que té clar que vol estudiar arquitectura després de la selectivitat, s’ha sentit sorpresa de “la rapidesa amb què va fer l’examen de llengua castellana”. La sabadellenca sosté que “el resultat de les PAU pot variar més en funció del teu estat anímic del dia de la prova que no pas del que has estudiat”. Fa una crida a la tranquil·litat, sobretot. Preguntada pel seu mètode d’estudi, apunta que ha optat per una tècnica híbrida “entre casa meva i la cafeteria”, un bon espai per resoldre dubtes amb els companys.

Roger

“M’agrada estudiar fent exàmens de selectivitat d’altres anys”

El Roger és dels que els agrada repassar entre examen i examen. Això sí, li ha sobrat mitja hora a la primera prova, que ha trobat “força fàcil”. El seu secret, diu, és “evitar estudiar conceptes per separat” i posar-se a “fer exàmens, fer exàmens, fer exàmens…”. Picar pedra i entendre quina tipologia de proves ens posa damunt del pupitre la selectivitat és crucial per al Roger. Li agradaria estudiar infermeria, diu. Ah, i és dels que creu que “l’opció A de l’examen de llengua castellana era molt més fàcil que la B”.

Comentaris
To Top