Catalunya News

Prepara la teva llar per l'estiu, a l'espai de l´estalvi

Ara que ve el bon temps, podem fer petits gestos que millorin l’estalvi energètic a casa, ens preparin pel canvi de temporada i ens serveixin per fomentar uns bons hàbits de consum. Ens ajudaran en la nostra economia i contribuirem a mantenir un entorn més sostenible energèticament.

PREPARA LA TEVA LLAR PER L’ESTIU: Durant les hores més càlides convé tancar les persianes de les habitacions que no es fan servir i fer ús de tendals per evitar que el sol entri directament i escalfi en excés la llar.

LA NEVERA ÉS L’APARELL QUE MÉS ENERGIA CONSUMEIX: (fins a un 18% del total de la factura de la llum). No posis menjar calent dins la nevera. No obris la porta si no és necessari Manté la nevera a una temperatura entre 3 i 7 ªc  i el congelador a -18oc. Manté la nevera un xic separada de la paret perquè el motor tingui una bona ventilació. Descongela els aliments dins la nevera. Si marxes durant més de 15 dies i vols estalviar, el més recomanable és buidar completament la nevera, desconnectar-la i deixar la porta oberta.

AIRE CONDICIONAT: Perquè l’aire condicionat sigui més eficient és convenient apagarlo uns 15 minuts abans de sortir de casa. Refreda només les habitacions que estiguis fent servir i tanca les portes de la resta d’habitacions per aconseguir mantenir una temperatura fresca. Comprova que tens les finestres tancades quan facis servir l’aire condicionat per evitar l’accés d’aire calent a casa. Neteja els filtres de l’aire condicionat periòdicament. Els filtres bruts redueixen el rendiment dels aparells.