• Publicitat

  Al despatx petit hi ha la bona arquitectura

  Cesc Bonsfills: "La Berta i el Ferran fan meravelles amb les cases de cos"
  Opinió
  22 de juliol de 2023

  Opinió de Cesc Bonsfills. L’arquitecte sabadellenc publica mensualment un article per donar a conèixer els millors exemples de l’arquitectura local. Els trobaràs tots aquí.

  Quan volto per Sabadell i veig alguna casa anglesa en obres, faig el xafarder i deixo que la mirada se m’escapi cap a dins… Des que faig aquests petits escrits em costa més trobar coses interessants per ensenyar. Sovint, la bona arquitectura no es veu a simple vista perquè a vegades s’amaga als interiors. I les coses bones s’han de buscar.

  Un projecte de Cos Arquitectes / Cesc Bonsfills

  Suposo que és evident i que tothom sap que les cases angleses no són angleses, oi? De fet, se’n diuen cases de cos. Doncs a Sabadell, la Berta i el Ferran (@cos.arquitectes) fan meravelles amb aquest tipus de cases. Les seves actuacions són delicades, subtils i elegants. Amb un llenguatge molt natural i fresc. Sense ostentacions ni banalitats: així com són ells. Controlen la llum i els materials i construeixen uns espais que fan enveja.

  Són ells dos i no els cal res més. No són un despatx gran perquè no ho necessiten i perquè tampoc ho volen. Volen mantenir el contacte amb els seus clients i no perdre de vista per qui treballen. Bons principis!

  A veure: és evident que comprar en grans superfícies a vegades et surt més econòmic, però sovint es perd… no sé com dir-ho… la qualitat? Pots comprar una bossa de xocolates al súper, clar que sí. I segur que no estan malament (hi haurà xocolata, potser algun farcit i fins i tot alguns festucs). Però si de veritat t’agraden els bombons, ves a la bomboneria. Res a veure. Sabeu allò del pot petit que hi ha la bona confitura? Doncs vindria a ser això. 

  Ja ho sabeu, sempre que hi hagi alguna casa en obres, deixeu que se us hi escapi la mirada. A veure si teniu sort i és una obra seva… Penseu que la xafarderia sabadellenca és molt fàcil! El cartellet groc que penja a les façanes dels edificis en obres ens dona molta informació. 

  L’artesania arquitectònica s’ha de buscar en petits despatxos que quan truques et contesta l’arquitecte. I Sabadell n’és ple, de petits despatxos d’artesans!

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: