• Publicitat

    Next Arquitectura presenta dues cases amb un mateix objectiu: maximitzar l’amplitud dels espais

    El tercer NexTour de Next Arquitectura permet conèixer una casa d’obra nova i la rehabilitació d’una casa anglesa amb característiques diferents però amb un objectiu comú
    Aleix Pujadas Carreras
    27 d'octubre de 2023

    Dues cases molt diferents però, alhora, amb una intenció compartida: aprofitar al màxim els espais per generar un entorn pràctic i confortable. Amb aquesta premisa, el despatx sabadellenc Next Arquitectura va construir o rehabilitar dues cases diferents del Centre de Sabadell i van ser les protagonistes del tercer NexTour, celebrat aquest divendres. Els dos socis de Next, Gerard Ribot i Núria Vílchez, han mostrat in situ les cases i els assistents les han pogut veure tant presencialment com a través de realitat virtual.

    La cuina de la casa anglesa, amb una illa al centre. I part de l’escala, que es busca aprofitar al màxim l’espai que ofereix i que hi entri llum natural / Víctor Castillo

    La casa anglesa té una façana de quatre metres d’amplada, i l’altra casa el doble, de manera que l’espai és molt diferent, però Ribot remarca que “en els dos casos es busca una connexió longitudinal, que entris a la casa i puguis veure el jardí”, una cosa especialment destacable estant al centre de la ciutat on hi ha molta densitat d’habitatges i el preu del metre quadrat és més alt. La iniciativa pretenia resoldre dubtes i inquietuds dels interessats en fer el seu projecte d’habitatge. Veure com aquests arquitectes havien resolt les qüestions que s’haguessin trobat, comparar materials o inspirar-se en l’interiorisme de les llars també van ser alguns dels punts d’interès de la jornada.

    En aquestes dues cases també hi ha l’element comú que busquen generar una zona diàfana a l’entorn de la cuina, amb una illa al centre i l’espai de la pica i la resta d’equipament a la banda de la paret.

    Entre les persones que han assistit al NexTour, Víctor Torondel i Roser Torrent han explicat al D.S. que els interessava fer la visita “per poder veure com han solucionat problemes habituals de les cases angleses”, que és el seu tipus d’habitatge. Tenien interès en “la llum, sobretot, perquè en aquestes cases tens la del carrer o pati, però al mig és fosc”. I han pogut veure com s’aprofita el forat de l’escala per fer-la el més lluminosa possible, tant amb l’entrada de llum natural per una claraboia com a través de materials que maximitzin la llum. Una altra solució que s’ha pogut veure en aquest sentit, en la casa d’obra nova, és la de deixar un doble espai a la sala d’estar, amb obertura a la façana, la qual cosa dota la sala d’amplitud i llum.

    Immersió en el projecte

    La realitat virtual permet veure les vistes i sensacions que tindries de cada lloc de la casa abans de fer-la realitat, la qual cosa ajuda a triar distribució, materials, il·luminació, tonalitats de color, etc. Des de Next subratllen que “pots viure un espai abans que es construeixi” i que “és una eina de comunicació que permet reduir els errors i mal entesos entre nosaltres i el client”.

    Detall del passadís de l’entrada / Víctor Castillo
    Part de la paret en obra vista, la cuina i la sala d’estar i el pati al fons / Víctor Castillo
    Detall de les bigues de fusta originals de la casa / Víctor Castillo
    Publicitat

    També et pot interessar

  • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
    Telèfon: 937 275 545

    Redacció: [email protected]

    Publicitat: [email protected]

    Administració i subscripcions: [email protected]

    Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

    Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

    Certificats per:
    Amb el suport de: