Arxiu

Lluís Coloma edita amb Bob Seeley un duo de ‘boogie-woogie’ en directe

Foto: Andrew Elias

El pianista de Sabadell Lluís Coloma segueix imparable i ha abocat la seva energia pel boogie-woogie en un duo amb el nord-americà Bob Seeley, hereu de l’essència del gènere i llegenda viva amb estil únic. El presentarà al nou festival «Campi qui Boogie!» que impulsa a Barcelona entre el 31 de maig i el 3 de juny.

El títol del disc de Lluís Coloma i Bob Seeley (International Boogie woogie explosion) i els sobrenoms que han adoptat per a l’ocasió («Machine Gun Fingers» i «The  Spider», respectivament) són uns bons indicadors de l’explosiu boogie-woogie que bull entre les seves mans en aquesta producció de Jordi Pujol per al prestigiós segell Fresh Sound. Ho rematen a la caràtula amb aquest advertiment, al costat del dibuix d’una bomba: «Warning: keep this CD away from fire. Very inflamable boogie material».
Ritme i virtuosisme
Pur ritme i virtuosisme és el que serveixen, en efecte, el sabadellenc i el nord-americà a les tecles amb temes de Meade Lux Lewis (Yancey Special, Lux’s Boogie, Honky Tonk Train  Blues…), Albert Ammons & Pete Johnson (Boogie Woogie Dream, Cuttin’ the boogie), Jack Fina (Bumble Boogie) o Fats Waller (Black and Blue), entre d’altres.
Bob Seeley, crescut a Detroit, és una llegenda viva del piano boogie-woogie i dipositari del vell estil de tocar: va aprendre directament de mestres com el mateix Meade Lux Lewis.
Gran amic de Lluís Coloma, amb qui sintonitza dins i fora de l’escenari, el pianista de Sabadell va tenir el privilegi de gravar amb ell a duo al Cafè Central de Madrid l’incendiari  material que ara es publica.
És, cal dir-ho, el primer CD en directe i també el primer duo de Seeley, malgrat la seva llarga trajectòria. Tota una fita que combina la vella escola amb «el punt més modern» que aporta Coloma, diu ell mateix. El contrast de personalitats porta a un altre nivell el ‘boogie’ de tota la vida.

«Campi qui Boogie!»

A Barcelona li faltava un festival internacional dedicat al boogie-woogie i Lluís Coloma, que ja té experiència i èxit acumulats amb la Boogie Reunion de la Nova Jazz Cava de Terrassa per Reis, s’ha llençat a la piscina i ha invertit molts esforços per poder presentar, el proper 31 de maig, el «Campi qui Boogie!» Seran quatre dies d’una «explosió de boogie-woogie a la primavera barcelonina» que comptarà amb Bob Seeley –presentaran el seu nou CD– i els pianistes catalans August Tharrats i David Giorcelli.
El programa s’obre dijous, 31 de maig, a la Fàbrica Moritz (Rda. Sant  Antoni, 39-43) amb un «Boogie Tast» en format de cocktail, a peu dret, que per només 10 euros (8 anticipada) permetrà sentir tots els pianistes del festival (22h.)
La cita principal són els concerts de l’1 i el 2 de juny a l’Hotel Palace (antic Ritz. Gran Via 668). Seeley i Coloma hi seran els dos dies, el primer amb David Giorcelli de convidat i el segon amb August Tharrats (15/18 euros). A més, la nit de divendres coincidirà amb la presentació oficial del CD International Boogie woogie explosion.
Diumenge,  3 de juny, el festival es clourà amb un «Vermut Boogie» a la Fàbrica Moritz amb la col·laboració d’uns ballarins de Lindy Hop i Swing (8/10 euros, sense seient).  Entrades a www.boogiewoogie.es.
Com a complement, Bob Seeley impartirà una «master class» dissabte, 2 de juny, a Pianos Puig.
Lluís Coloma s’ha pres amb «moltíssima il·lusió» el festival, tot i la feinada la dificultat de trobar finançament (els espònsors, entre ells la imprempta Elias de Sabadell) ajuden «en espècies». És una inversió, diu, amb la qual espera no perdre diners.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top