Ciutat

Salvador Cardús i Vicenç Villatoro, a la inauguració de les Jornades Nomenclàtor

La plaça d'Antonio Machado / Google Maps

Aquest divendres al vespre es donarà el tret de sortida a les Jornades Nomenclàtor 2018, que se celebraran al Casal Pere Quart i tenen l'objectiu de conversar sobre els noms dels carrers de la ciutat, la seva història i importància. La sessió inaugural de les jornades es farà aquest divendres 14 de setembre de 19h a 21h amb la taula rodona 'El valor patrimonial del nomenclàtor', que comptarà amb la participació del sociòleg Salvador Cardús, la historiadora Montserrat Duch i l'escriptor Vicenç Villatoro en un acte conduït per Marta Càceres.

El plat fort de les jornades se celebrarà dissabte 15 al matí, dividida en dos blocs. El primer, sobre la llei de la memòria històrica, comptarà amb dos actes, una conferència sobre 'El memorial democràtic', a càrrec del doctor en Història contemporània Oriol Dueñas, de 9h a 9:45h; i una taula rodona 'Memòria, història i nomenclàtor', amb els historiadors Josep Abad, Angelina Puig i Francesc Vilanova que es farà de 9:45h a 11h i estarà moderada pel periodista Marc Serrano.

Publicitat

La segona part de conferències de dissabte, titulada 'El nomenclàtor a Sabadell', també tindrà dues xerrades. La primera, 'Exemples d'altres ciutats', amb Jesús Romero i Ricard Vinyes, d'11:30h a 12:30h, i seguidament se'n farà una altra fins les 13:45h titulada 'El nomenclàtor dels nostres carrers: la necessitat d'una revisió'. Aquesta taula rodona comptarà amb tres ponents sabadellencs, els historiadors Josep Ache, Josep Maria Benaul i Jordi Serrano. Aquestes dues xerrades estaran moderades per la periodista Montse P. Creus. A les 13:45h, Mercè Argemí farà la lectura de les conclusions de les jornades.

Ciutadans critica la presència de Josep Abad

Des de Ciutadans (Cs) lamenten que Josep Abad sigui un dels ponents de les jornades per la seva participació en el polèmic 'Informe Machado' sobre la revisió del nomenclàtor sabadellenc que el govern local va acabar retirant. El regidor de Cs Adrián Hernández ha qualificat d'"inadmissible" que l'Ajuntament hagi convidat a Abad en unes jornades institucionals, per haver fet una proposta "sectària" de la revisió del nomenclàtor que va ser retirada ara fa un any. Hernández recorda que l'informe d'Abad proposava treure el carrer del poeta Antonio Machado, per exemple, amb una proposta "xenòfoba i supremacista".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top