Ciutat

L’Ajuntament denuncia l’estratègia d’Smatsa per demorar la facturació de la ITF

El regidor Lluís Perarnau / ÓSCAR ESPINOSA

L’Ajuntament denuncia que Smatsa vol fer servir els tribunals per demorar l’aplicació de la facturació ajustada al contracte. Segons el consistori, l’empresa ha ampliat la querella per prevaricació contra l’alcalde i el regidor Lluís Perarnau. Des del govern local també apunten que Smatsa ha sol·licitat la suspensió de l’aplicació del nou sistema de facturació de l’Ajuntament a l’empresa, la ITF.

Aquesta és la segona ampliació de la querella i es va interposar al jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell contra l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, i dos funcionaris municipals per un suposat delictede prevaricació per l’aprovació de la ITF i el decret d’inici de la intervenció del servei. “Des del febrer del 2018, Smatsa està intentant paralitzar l’aplicació de la ITF, sigui per via administrativa, contenciosa administrativa, civil o penal, però no ho aconseguirà perquè aquest Govern té l’obligació de garantir que es compleix el contracte”, ha dit Perarnau.

La ITF és una instrucció que va dictar l’Ajuntament per garantir que Smatsa deixi de facturar irregularment per equips i ho faci, tal com diu el contracte, per serveis efectivament prestats i als preus que la mateixa empresa va oferir en el concurs i, per tant, per fer el pagament segons el que estipula el contracte. Aquest sistema de pagament -expliquen des del consistori- no modifica els preus dels serveis, ni els redueix, sinó que assegura que l’empresa factura només pels serveis que realment fa: el contracte és el mateix i els serveis són els mateixos.

Comentaris
To Top